Banking responsabil Sanatate Social

400 de cutii cu donatii la Shoebox Raiffeisen, in Brasov

In prima saptamana a lunii octombrie a fost inaugurat sediul Raiffeisen din Centrul Operational Brasov. Am profitat de acest eveniment pentru a-i mobiliza pe toti colegii din Brasov sa doneze o bucurie intr-o cutie de pantofi celor aflati in centrele Salvati Copiii si Hospice Casa Sperantei. Patru sute de cutii cu rechizite, haine, carti si dulciuri au fost colectate timp de trei zile si au ajuns la copiii si persoanele defavorizate din cele doua centre din Brasov.

Am observat ca oamenii sunt dornici sa doneze, insa din lipsa de timp de multe ori amana acest lucru. Am ales un sistem simplu de donare, dupa modelul Shoebox. Tragi un biletel pentru a vedea cine va primi cadoul tau si ce varsta are, iei o cutie de pantofi de acasa, cumperi cadouri care sa incapa in cutie, nu cheltuiesti foarte mult si aduci bucurie celui care primeste surpriza pregatita de tine.

Pentru ca cea mai buna metoda de mobilizare este puterea exemplului, Steven van Groningen (presedintele Raiffeisen Bank) impreuna cu Carl Rossey (Vicepredesinte al diviziei Operatiuni si IT) s-au aflat printre donatorii care au dat startul actiunii caritabile Shoebox.

Acestea sunt evenimentele pe care nu le facem pentru noi, insa care ne aduc cea mai mare satisfactie. Mai mult decat atingerea unor obiective interne, ne bucuram cand gesturile noastre ajung sa insemne ceva mai mult, cand printre zecile de mailuri primesti astfel de mesaje:

Este greu de descris bucuria pe care ati pricinuit-o copiilor nostri. Sunt multe evenimentele in care colegii dvs. s-au implicat si au demonstrat ca sunt solidari cu cauza noastra: cele cinci editii ale Crosului HOSPICE de la Brasov, Maratonul International Bucuresti, turneele de Tenis de Masa si Fotbal din Bucuresti, iar acum Shoebox. Iar ajutorul pentru cei care se lupta cu un diagnostic nemilos nu s-a oprit aici. Compania dvs. a fascut in mai multe randuri sponsorizari importante, foarte utile pentru beneficiarii fundatiei.” – Grabriela Tokes, Hospice Casa Sperantei Brasov

„Fericirea de pe faţa unui copilas este o stare ce nu se poate compara. A fost extraordinar ca fiecare copilas a primit exact ce-i trebuia. Nu de putine ori am auzit, in momentul deschiderii cutiei de cadou: «Ce bine, este exact ce aveam nevoie!». Mulţi dintre acestia au primit si dulciuri, dar altruismul i-a definit pe toţi, deoarece le-au impartit intre ei. Cei care nu aveau indeajuns de multe haine pentru a le purta au fost bucurosi sa primeasca unele noi, altii imediat s-au apucat de desenat cu cariocile si acuarelele noi.”  Mihaela Neacsu – Salvati Copiii Brasov

„Copiii la care au ajuns cadourile s-au bucurat de doua ori. S-au bucurat pentru ca au avut parte de o surpriza si pentru ca aceasta nu a venit cu o ocazie anume. E frumos cand exista oameni care se gandesc la cei de langa ei si care daruiesc ceva din suflet“ – Petruta Anania, coordonator – Hospice Casa Sperantei Brasov

Dincolo de eforturile noastre, dincolo de eveniment, cea mai importanta este bucuria copiilor la primirea cadourilor. Pentru ca, asa cum spunea si Mihaela Neacsu de la Salvati Copiii Brasov, fericirea unui copilas este o stare ce nu are termen de comparatie!

Multumim tuturor colegilor de la Brasov pentru gestul lor, care a adus multe zambete unor suflete care au nevoie de ele pentru a lupta cu greutatile vietii.

2 Comentarii

 • Val Vesa spune:

  Ma bucura sa vad acest articol si mi se umple inima de mandrie pentru ca, iata, romanii continua sa fie darnici cu alti romani. Vad asta an de an, in ultimii 7, in proiectul national ShoeBox Romania (shoebox.ro).

  M-ar onora si ar bucura, sunt sigur, sute si poate mii de copii, daca Raiffeisen s-ar alatura anul acesta (si , de ce nu, in toti anii urmatori) proiectului nostru. Daca din cele 23 de locatii din tara ar participa doar angajatii dvs cu cate o cutie, deja ar fi un boost considerabil.

  Daca doriti sa discutam detalii, va stau la dispozitie.

  Valentin Vesa
  Fondator ShoeBox Romania
  ShoeBox.ro

 • ciupi spune:

  Interesanta idee… Ar trebui pusa in practica si de ceilalti…Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *