Banking responsabil Educaţie Sanatate Social Uncategorized

Iniţiative noi United Way în 2013 pentru comunitate

Fundaţia United Way, cu care Raiffeisen Bank colaborează din 2005, are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului, pentru ca toata lumea să aibă şanse egale la educaţie, sănătate şi un venit decent.

Anul 2013 este pentru United Way România anul în care am iniţiat proiecte noi şi am ascultat vocea comunităţii mai mult decât oricând. În urma conversaţiilor cu alţi colegi din mediul ONG, am căutat modalităţi de a lucra mai bine împreună. Am discutat şi cu autorităţi publice (Poliţie, Administraţia Închisorilor, Direcţia de Protecţie Socială, Departamentul de Asistenţă Socială al Universităţii Bucureşti) dar şi cu grupuri comunitare de iniţiativă, cu profesori, părinţi şi elevi. Cu toţii suntem interesaţi de găsirea şi aplicarea unor soluţii eficiente, drept urmare am hotărât să căutăm cea mai bună cale de a pune resursele laolaltă şi de a rezolva cele mai importante probleme ale comunităţilor în care trăim.

Un prim „exerciţiu” l-am făcut pe 21 iunie, de „Ziua Acţiunii” United Way. Nu întâmplător, solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an, este dedicată de United Way peste tot în lume voluntariatului în comunităţi şi ajutorării celor aflaţi în nevoie. Ne-am propus să contribuim la  educatia copiilor din comunităţi dezavantajate care pe timpul verii pierd contactul cu şcoala şi activităţile educaţionale. Şi pentru că părinţii lor au venituri mici şi nu îi pot ajuta, am decis să colectăm cu ajutorul partenerilor noştri, seturi de materiale educative pentru ca aceşti copii să rămână în contact cu cititul pe perioada vacanţei de vară. 630 de voluntari, angajaţi ai 17 companii partenere au pregătit 1.000 de pachete educaţionale pentru tot atâţia copii beneficiari ai programelor de educaţie United Way. Grupuri de voluntari au petrecut ziua împreună cu copiii, în vizite la muzee, grădini zoologice sau au ajutat la renovarea unor centre educaţionale în Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Echipa Raiffeisen Bank a contribuit la Ziua Acţiunii şi împreună am asamblat zeci de kituri educaţionale: FOTO şi link la filmuleţul PrimaTV!! http://www.primatv.ro/stiri-focus/ziua-actiunii-1.html

Programul de educaţie „Învaţă pentru a reuşi˝ demarat de United Way toamna aceasta îşi propune să ajute 1.500 de copii, implicând 800 de părinţi şi 180 de cadre didactice în activităţi care previn abandonul şcolar, îmbunătăţesc condiţiile de trai ale familiilor şi implică profesorii în susţinerea educaţiei copiilor din comunităţi defavorizate. Este un model de intervenţie colaborativ care aduce împreună parinţi, profesori, autorităţi din domeniul educaţiei, companii, donatori, voluntari şi specialişti din domeniul social. Timp de doi ani, programul va pregăti copiii să continue şcoala, tinerii pentru muncă şi integrare socială, parinţii vor inţelege că educaţia poate schimba în bine viaţa copiilor lor, iar profesorii vor avea o perspectivă nouă asupra elevilor cu care lucrează. Activităţile vor avea loc în Bucureşti, Cluj şi Timisoara, iar după perioada iniţială de doi ani, rezultatele ar putea fi multiplicate la nivel naţional pentru a contribui la o viaţă mai bună pentru toţi: accesul la educaţie care să asigure un loc de muncă în viitor, la servicii de sănătate şi venituri suficiente pentru un trai decent.

Nu în ultimul rând, în pragul sărbătorilor de iarnă, United Way a iniţiat o acţiune de colectare de căciuli şi mănuşi pentru copii şi adulţi, astfel încât un număr cât mai mare dintre beneficiarii din programele pe care le sprijină pe parcursul anului să primească un set de accesorii care să le asigure un minimum de confort pe timpul iernii. Raiffeisen Bank a fost şi de această dată alături de United Way şi beneficiarii săi, de Moş Nicolae colectând 80 de seturi de căciuli şi mănuşi vesele şi călduroase, care cu siguranţă vor aduce multă bucurie şi mulţumire celor care le vor purta.

Acesta este modelul pe care îl promovează United Way, conform îndemnului LIVE UNITED: „Donează. Fii voluntar. Acţionează”.

Te invităm şi pe tine să te alături cauzelor susţinute de United Way astfel: donează, fii voluntar şi vorbeşte despre activităţile sociale ale fundaţiei. Mai multe detalii despre ce facem poţi găsi la www.unitedway.ro şi pe facebook.com/UnitedWayRomania.

1 comentariu

  • letitia.murarus spune:

    Da este foarte important sa facem front comun parinti, elevi, profesori, pentru a diminua golurile majore in educatia tinerilorsi a asigura progresul societatii.Trebuie gasite modalitati pentru cresterea interesului pentru educatieun proces de modelare a personalitatii realizat de scoala, familie, societate si are ca scop pregatirea educabilului pentru autoinstruire pe toata durata vietii , ca urmare a schimbarilor rapide si profunde din societatea actuala.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *