Banking responsabil Social

Magda Palfi, Voluntarul corporatist al anului la Gala Voluntarilor

Aseară la Arenele BNR, în Bucureşti, a avut loc ediţia cu numărul trei a Galei Voluntarilor. Ediţia din acest an, realizată de Federaţia Volum în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, a avut o tematică sportivă.

Raiffeisen Bank a fost prezent ca partener al evenimentului, sub sloganul „Voluntariatul, un maraton pentru mai bine”. De asemenea, am fost prezenţi la eveniment ca spectatori, dar şi pe podium: colega noastră Magda Palfi, Director Regional Corporate Cluj, a primit premiul „Voluntarul corporativ al anului”.

Magda Palfi

Magda Palfi

Consider că voluntarul este un “ferment” al binelui, al întrajutorării celor mai puţin norocoşi sau aflaţi în nevoie. Cu toţii suntem conştienţi că în momentul actual în România găsim foarte multe cazuri de copii abandonaţi sau bolnavi, bătrâni singuri, familii aflate în dificultate, iar riscul de abandon şcolar creşte de la an la an.

Chiar dacă tuturor ni s-a întâmplat ca pe stradă, sau în alte împrejurări, să donăm bani sau diverse obiecte celor care ne cer ajutorul, suntem foarte conştienţi că doar acest lucru nu rezolvă problema ci, poate dimpotrivă, o agravează.

Motivaţia unui voluntar vine din interior, vine din dorinţa de a se implica în rezolvarea unor asemenea probleme pe termen lung, de a-i angrena pe cunoscuţi, colegi, prieteni în această încercare de a aduce o picatură de bine în viaţa celor nevoiaşi.

Ea este motorul colegilor din Cluj, ea îi mobilizeaza şi îi motiveaza pe cei din jur pentru a contribui în comunitate. A început activitatea de voluntariat în 2007, la “Casa Maica Domnului” din Cluj, un centru rezidenţial pentru copii abandonaţi sau din familii dezavantajate, unde a venit cu donaţii şi a mobilizat şi alţi colegi pentru a asigura alimentele de baza. De 5 ani este voluntar United Way România unde participă în fiecare an la evaluarea şi selecţia proiectelor, la Comitetul de Alocare a fondurilor colectate de fundaţie şi la Local Advisory Board Cluj. În tot acest timp, s-a implicat în toate activităţile de strângere de fonduri ale organizaţiei: Târgul de Crăciun şi de Mărţişor, Ziua Acţiunii United Way din 21 iunie.

Magda a acceptat să se implice în calitate de voluntar coordonator în 2013 al proiectului “Campania de Strângere de fonduri a United Way la Cluj”. Obiectivul proiectului a fost strângerea de fonduri de la angajaţi pentru a susţine proiectele clujene timp de un an, păstrarea sau chiar atragerea de noi donatori United Way, angajaţi ai Raiffeisen Bank din judeţul Cluj.

Ca eveniment central al campaniei de anul acesta, colega noastră a organizat în sediul central al Raiffeisen Bank Cluj un târg culinar în beneficiul United Way. Magda a convins 14 angajate să devină voluntare pentru pregătirea unor preparate culinare de sezon, după care şi-a convins colegii să le cumpere, fondurile strânse fiind donate către United Way.

Datorită muncii voluntare depuse de colega noastră, aproximativ 50% din angajaţii din judeţul Cluj ai Raiffeisen Bank sunt donatori United Way.

Munca şi implicarea sa în calitate de coordonator al campaniei United Way din 2013 a adus la colectarea a 19,520 RON de la angajaţii ai companiei în judeţul Cluj, suma ce va fi dublată de Raiffeisen Bank.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *