Banking responsabil Program de granturi

Noul regulament al Programului de granturi „Raiffeisen Comunitati”, editia 2014

 Pe 15 iulie vom da startul celei de-a IV-a editii a Programului de granturi „Raiffeisen Comunitati„, care a pus la bataie, si in acest an, un buget total de 100.000 euro pentru proiecte de responsabilitate sociala cu impact in comunitate, realizate de ONG-uri, institutii de invatamant de stat sau spitale de stat.

Programul de Granturi se va desfasura in perioada 15 iulie– 30 septembrie 2014 inclusiv, in trei etape:

  • Etapa I: 15 iulie – 3 august 2014 (inclusiv) – depunerea scrisorilor de inten]ie

Aceasta etapa e urmata de o perioada de jurizare interna a aplicatiilor: 4-17 august 2014.
Lista scrisorilor de intentie eligibile va fi anun]at` la data de 18 august 2014.

  •  Etapa a II-a: 18-31 august 2014 (inclusiv) – depunerea propunerilor de proiect

Aceasta etapa e urmata de o perioada de jurizare interna a aplicatiilor: 1-9 septembrie 2014.
Lista propunerilor de proiect eligibile va fi anun]at` pe data de 10 septembrie 2014.

  • Etapa a III-a: 10-30 septembrie 2014 (inclusiv, pâna la ora 17:00) – votarea proiectelor finale (ramase pe lista scurta) de catre publicul larg si jurizare interna. 

Lista proiectelor castigatoare va fi anuntata pana la data de 3 octombrie 2014, dupa verificarea si validarea de catre Raiffeisen Bank S.A. a voturilor inregistrate.

Din acest an, platforma de granturi prezinta un design nou si functionalitati optimizate. De asemenea, regulamentul programului include cateva noutati fata de editiile anterioare:

  • Bugetul care poate fi solicitat pentru un proiect poate fi intre 10.000 lei si 30.000 lei (2.500-7.000 EUR);
  • 3 domenii eligibile: educatie financiara, servicii sociale si de sanatate, ecologie urbana;
  • Proiectele care ajung in etapa finala (dupa evaluarea scrisorilor de intentie si a propunerilor de proiect) vor fi supuse votului public, dar si unei jurizari interne, acestea avand o pondere egala in media finala a unui proiect. Acest sistem de jurizare ofera o garantie in plus ca proiectele din program vor fi evaluate obiectiv si, totodata, echilibreaza sansele proiectelor care apartin unor organizatii cu un numar mare de membri (care implicit vor primi din start multe voturi) si a celor care apartin unor organizatii mai mici, fara posibilitati de promovare pentru a fi votate, dar care au proiecte de impact si pot impresiona juriul intern;
  • Se interzice votarea de mai mult de 10 ori de pe acelasi IP. Exceptie fac companiile/institutiile care, pentru a fi exceptate de la aceasta regula, vor trebui sa trimita organizatorului o adeverinta semnata si stampilata, care sa contina numele companiei, numarul de IP, numarul maxim de voturi si argumentarea solicitarii de exceptare.
  • Dupa incheierea ultimei etape a programului, se vor desemna drept castigatoare proiectele care au obtinut cel mai mare scor din fiecare domeniu eligibil.

Asadar, pregatiti-va scrisorile de intentie si fiti gata sa aplicati la Programul de granturi in perioada 15 iulie-3 august 2014! Nu rata sansa obtinerii unei finantari pentru proiectul tau de responsabilitate sociala!

1 comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *