Banking responsabil Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate Social

Exemple de proiecte comunitare de succes

Raiffeisen Bank ofera finantare totala de 100.000 de euro pentru proiecte comunitare, prin intermediul Programului de granturi “Raiffeisen Comunitati” care se desfasoara online pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro, sectiunea “Program de granturi”. Aplicantii pot fi organizatii neguvernamentale, institutii de invatatamnt de stat sau spitale de stat.

In cele trei editii de pana acum, Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati” a cunoscut peste 1.000 de idei de proiecte, dintre care 64 au fost desemnate castigatoare si au primit granturi care au sprijinit peste 15.000 de beneficiari.

In acest an, prima faza a programului se termina pe 3 august (la finalul zilei), data pana la care mai puteti trimite online scrisorile de intentie pentru proiectele pe care doriti sa le dezvoltati. Un exemplu comentat de scrisoare de intentie gasiti in articolul Criterii de evaluare pentru scrisorile de intentie depuse in Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati”. De asemenea, va rugam ca inainte de aplicare sa consultati regulamentul Programului de granturi si articolul Noul regulament al Programului de granturi “Raiffeisen Comunitati”, editia 2014.

Toate proiectele finaliste din anii precedenti pot fi vizualizate la sectunea “Arhiva proiecte finaliste” de pe platforma de granturi, dupa autentificare cu user si parola pe  www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi.

Mai jos va prezentam cateva dintre proiectele finantate, care au reusit sa convinga evaluatorii si publicul ca rezultatele si impactul lor in comunitate merita sustinut:

Editia I (2011)

  1. Plimbari in cartier activitati de mers pe jos pentru seniori” (Asociatia Colors , Brasov)
  2. Motivatie si Mobilitate pentru Independenta în Comunitate” (Asociatia Motivati pentru Reusita, Teleorman)  
  3. Dotarea Sectiei Reumatologie” (Spitalul Clinic de Recuperare, Iasi)

Editia a II-a (2012)

  1. Vreau la scoala” (ADRA Romania, Iasi)
  2. Zburd – educatie prin coaching” (Asociatia Romana pentru Coaching, Bucuresti)
  3. Performanta scolara la orice nivel social” (Fundatia Progress, Bistrita-Nasaud)

Editia a III-a (2013)

  1. Primii pasi prin Hidroterapie” (Asociatia Scoala mamei Junior , Timisoara)
  2. Integrare scolara pentru copiii cu autism” (Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, Bucuresti)
  3. Sansa micului calaret” (Asociatia Hip-Tep, jud. Alba)

Dupa inchiderea perioadei de depunere a scrisorilor de intentie, acestea vor fi evaluate timp de 2 saptamanai de un juriu intern, iar aplicantii care raman in competitie vor fi anuntati pe data de 18 august.

Mult succes tuturor!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *