Banking responsabil Consultanţă ONG

S-a încheiat prima etapă de evaluare din cadrul Programului de granturi „Raiffeisen Comunităţi” 2014

Ieri, 17 august 2014, s-a încheiat prima etapă de evaluare a aplicațiilor înscrise în concursul nostru de proiecte. Din totalul de 232 scrisori înscrise în concurs, 93 au promovat în etapa următoare, cea de depunere a propunerilor de proiect, care are loc până pe 31 august.

Aplicațiile au fost depuse de 202 organizații neguvernamentale, 24 instituții de învățământ de stat și 6 spitale de stat din toată țara și au vizat una dintre cele trei categorii eligibile: servicii sociale și de sănătate (148), educație financiară (59) și ecologie urbană (25).

Un juriu Raiffeisen Bank a evaluat scrisorile de intenție în funcție de opt criterii de eligibilitate: identificarea problemei, scopul și obiectivele proiectului, grupuri țintă, activități și rezultate, impact așteptat, recomandare, utilizarea transparentă a fondurilor și buget. Iată câteva dintre impresiile evaluatorilor:

„Jurizez aplicații în fiecare an în cadrul programului nostru de granturi. Citind aceste propuneri de proiecte simt că sunt pusă în contact cu realitatea din țară și că mi se lărgește perspectivă despre cum evoluează societatea noastră.”

„Mă bucur când găsesc aplicații cu idei bune și creative, care identifică nevoi reale ale comunității puțin exploatate de stat. De asemenea, am apreciat ideile de proiect care vizează în mod realist un număr semnificativ de beneficiari, precum și cele care au putut estima/măsură impactul proiectului în comunitate. Totodată, am găsit idei interesante de proiecte, dar slab analizate și prezentate, ceea ce denotă lipsă de viziune, strategie și capacitate de a genera rezultate optime.”

Reprezentanții fiecărui proiect au fost informați prin e-mail dacă scrisorea de intenție depusă a fost acceptată (a trecut în etapă următoare) sau a fost respinsă. Cele 93 de aplicații acceptate sunt din domeniile: servicii sociale și de sănătate (71), educație financiară (15) și ecologie urbană (7).

A două etapă a programului se desfășoară în perioada 18-31 august 2014 și este dedicată celor 93 de aplicanți rămăși în cursă pentru finanțare. Aceștia sunt invitați să depună o propunere de proiect, prin completarea și transmiterea formularului online de pe platformă www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi. Aplicanții au ocazia să ofere mai multe detalii cu privire la proiectele înscrise în concurs, menite să-i ajute pe voluntarii Raiffeisen să promoveze în etapă finală cele mai bune proiecte.

Mult succes celor rămăși în competiție!

5 Comentarii

 • Coman Mirela spune:

  Buna ziua,
  Asociatia Ecologica GAIA a aplicat pentru ecologie urbana si pina in prezent nu a primit nici un e-mail privind informatii despre calificarea in urmatoarea etapa.Va rog sa ne trimiteti din nou e-mail-ul in situatia in care a mai fost trimis, la adresa mirela.coman10@yahoo.com.
  Multumesc.

 • Daniel Diaconu spune:

  Buna ziua! Va scriu din partea organizatiei Pachamama Romania! Am depus la dumneavoastra o scrisoare de intentie pentru programul Raiffeisencomunitati si nu am primit nici un raspuns pana in acest moment. Am incercat sa va sun pe numarul 021.3061000, dar nu-mi raspunde nimeni. Va rugam sa ne oferiti un raspuns, daca am trecut sau nu in etapa urmatoare.
  Va multumesc!

 • Nicoleta Lupoae spune:

  Buna ziua, nici noi ( APCA Galati) nu am primit pe email raspunsul daca scrisoarea de intentie a trecut sau nu de prima etapa de selectie, in schimb in momentul in care m-am logat, pe contul de pe care trimisesem scrisoarea de intentie , aveam acolo raspunsul cum ca am trecut mai departe si in acelasi timp era deschisa aplicatia pt urmatoarea etapa, asadar va sfatuiesc sa verificati si in acest mod, . Mult succes !Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *