Consultanţă ONG Social

FDSC lanseaza al doilea apel al programului Fondul ONG

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a lansat a doua editie a programului Fondul ONG, program destinat finantarii de proiecte dezvoltate de organizatii neguvernamentale din diferite domenii, precum cetatenie activa, incluziune sociala, apararea drepturilor omului, protectia mediului, si nu numai.

Programul face parte din initiativa granturilor Spatiului Economic European (SEE) si norvegiene 2009-2014, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia, operat in Romania de catre FDSC, in parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat si  Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi.

Peste 9,7 milioane de euro sunt disponibili pentru dezvoltarea si implementarea de  proiecte sustenabile si cu impact major in comunitate, pe cele cinci directii de finantare: implicare, justitie sociala, dezvoltare durabila, servicii sociale si de baza,  dezvoltarea capacitatii ONG-urilor, retele si coalitii.

Este cel de-al doilea apel de proiecte din cadrul programului. Primul apel, lansat in 2013, a pus la dispozitia organizatiilor neguvernamentale, in total, peste 20 de milioane de euro. Alaturi de cei aproximativ 16 milioane de euro disponibili la lansarea apelului, au fost adaugati in urma unei realocari financiare peste patru milioane de euro. Prin cele cinci componente ale programului au fost finantate peste 200 de proiecte.

Informatii suplimentare despre tipurile de granturi si eligibilitate, precum si despre procedura de aplicare, sunt disponibile pe website-ul programului, www.fondong.fdsc.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *