Banking responsabil Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate Social

Votează cel mai bun proiect comunitar!

S-a încheiat evaluarea propunerilor de proiect a celor 85 de aplicaţii depuse în a doua etapă a Programului de granturi “Raiffeisen Comunităţi”, dintre care 62 au ajuns în etapa finală, care presupune votul publicului şi o jurizare internă.

Aproximativ 50 de voluntari Raiffeisen au evaluat propunerile de proiect din acest an, dintre care cele mai apreciate au intrat în lupta finală pentru a obţine o finanţare de până la 7.000 de euro.

Iată câteva dintre impresiile voluntarilor noştri despre proiectele evaluate:

„Citind proiectele de granturi, îmi imaginam cu ce aş putea eu contribui dacă aş face parte din acestea. Sincer, am evaluat cu gândul că şi eu aş putea participa ca voluntar la unul dintre acele proiecte.” (Oana Nicolescu – Bucureşti)

„M-au impresionat cel mai mult pasiunea şi implicarea din spatele fiecărui proiect evaluat, în care oameni frumoşi au investit timp şi talent pentru a-şi lăsa amprenta asupra societăţii.” (Andreea Gorun – Braşov)

„Pentru mine, procesul de evaluare a însemnat descoperirea de proiecte cu impact pentru întreaga societate, cum ar fi protecţia mediului, implicarea copiilor bolnavi de cancer în diverse programe de creaţie, care să le ofere câteva clipe de bucurie. Am aflat despre organizaţii care au infiinţat şcoli şi luptă pentru a oferi copiilor din medii defavorizate oportunitatea de a învăţa şi de a se dezvolta.” (Maria Ungureanu –  Bucureşti)

„Mi-aş dori cât mai multe proiecte cu impact asupra copiilor aflaţi în risc de abandon pentru a nu mai fi ţara cu cei mai mulţi copii abandonaţi din Europa. Cauzele reale ale abandonului consider că sunt lipsa de educaţie şi informare a părinţilor, amplificate de indiferenţa comunităţii. Prin astfel de proiecte sper într-o responsabilizare socială mult mai activă.” (Daniela Matache – Galaţi)

„Procesul de jurizare a fost încărcat de emoţii pozitive şi de dorinţa de a rămâne obiectivă, astfel încât jurizarea să respecte regulamentul de participare. Pe viitor mi-aş dori să găsesc în prezentarea proiectelor descrierea concretă a rezultatelor obţinute.” (Sofia-Marilena Boboc – Bârlad)

Finaliştii sunt 53 ONG-uri, 5 instituţii de învăţământ şi 4 spitale, iar proiectele propuse aparţin următoarelor domenii: servicii sociale şi de sănătate (49), educaţie (8) şi ecologie urbană (5).

Cum putem vota un proiect?

Până pe 30 septembrie 2014, orele 17:00, puteţi vota un singur proiect, o singură dată, astfel:

 • Accesaţi www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi şi intraţi în secţiunea „Votare”;
 • Dacă nu aveţi cont de utilizator pe platformă, daţi click pe „Creează-ţi un cont” pentru a vă înregistra;
 • După autentificare cu user şi parolă, se va deschide o pagină cu proiectele supuse votului;
 • Puteţi vedea şi harta proiectelor, grupate pe judeţe (prin click pe un judeţ, se deschide lista proiectelor din acel judeţ);
 • Pentru a vota, apăsaţi butonul „Votează” din dreptul proiectului preferat;
 • Pentru a vedea detaliile unui proiect, daţi click pe titlul proiectului;
 • Puteţi vota un singur proiect, iar votul, odată înregistrat, nu se poate anula de utilizator.

Rezultatul voturilor se actualizează automat, în timp real, şi poate fi urmărit pe raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/.

Mai multe detalii despre procesul de votare puteţi găsi pe platforma de granturi, după logare, în meniul Votare.

ATENŢIE!

 • Este interzisă votarea de pe conturi create cu adrese de e-mail temporare (create de pe domenii precum cele listate în această pagină, dar şi altele). Raiffeisen Bank S.A. îşi rezervă dreptul de a anula şi şterge voturile acordate unui proiect şi înregistrate cu conturi create de pe adrese de e-mail temporare, fără a anunţa în prealabil deponentul proiectului respectiv.
 • Este interzisă votarea de mai mult de 10 ori de pe acelaşi IP. Excepţie fac companiile/instituţiile care, pentru a fi exceptate de la această regulă, trebuie să trimită o adeverinţă semnată şi ştampilată către raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro, care să conţina numele companiei, numărul de IP, numărul maxim de persoane care ar putea vota şi argumentarea solicitării de exceptare.
 • Raiffeisen Bank S.A. îşi rezervă dreptul de a valida sau anula voturile înregistrate online, în urma întreprinderii unor verificări cu privire la modul în care au fost votate proiectele.
 • Raiffeisen Bank S.A. îşi rezervă dreptul de a penaliza prin anularea voturilor sau chiar excluderea din competiţie a oricărui proiect ale cărui voturi au fost acordate prin tentativă de fraudă de orice tip – votarea din conturi create de pe adrese de e-mail temporare (vezi în paragraful anterior exemple de domenii), votarea de pe mai multe conturi create de acelaşi utilizator, votarea prin diferite software-uri sau orice alt tip de fraudă depistat de către Raiffeisen Bank S.A., în urma întreprinderii unei investigaţii cu privire la voturile unui proiect aflat în concurs.

După încheierea ultimei etape, se vor desemna drept câştigătoare proiectele care au obţinut cel mai mare scor din fiecare domeniu eligibil (ca sumă a notelor acordate de juriu şi votul publicului  – vezi regulamentul, secţiunea 5.3). Întrucât proiectele pot diferi ca buget solicitat, vor fi finanţate primele „x” proiecte, din fiecare domeniu eligibil, până la epuizarea bugetului total de 100.000 euro.

Vă invităm aşadar să susţineţi cauza preferată, votând unul dintre proiectele de responsabilitate socială din concursul nostru!

Reuşim împreună!

8 ComentariiScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *