Banking responsabil Sport Uncategorized

Începutul unei lungi călătorii cu „Raiffeisen Runners”

„Primul Maraton – Raiffeisen Runners” este o iniţiativă lansată în 2011, destinată angajaţilor Raiffeisen Bank, care presupune organizarea anuală a unui program de pregătire specializat, pe parcursul a 4 luni, cu asistenţa a 3 antrenori, pentru cei care doresc să alerge, pentru prima dată, o probă de maraton sau semimaraton la „Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon”. În acest an, programul a adus la startul competiției din 5 octombrie cel mai mare număr de alergători „Raiffeisen Runners” de până acum, respectiv 24.

Va invităm să descoperiţi o parte din poveştile participanţilor Raiffeisen Runners 2014. Și, pentru că toți declară că vor continuă alergările, putem spune că acest program reprezintă doar începutul unei lungi călătorii. Felicitări tuturor pentru curaj, perseverență şi determinare şi mult succes în continuare! Și nu uitaţi: alergaţi cu plăcere!

Bogdana Diaconu
Fiecare dintre cei inscrişi în programul Primul Maraton trebuie să fi avut cel puţin un motiv anume atunci când a luat decizia de a fi parte din această echipă. Pe unele dintre ele le-am putea intui uşor: un exerciţiu de disciplină şi perseverenţă, o modalitate de a da câteva kilograme jos şi a fi în formă, depăşirea propriilor limite, un stil de viaţă ceva mai echilibrat, o luptă contra sedentarismului… şi lista poate continua. Altele, însă, sunt doar de ei ştiute. Indiferent ce a stat în spatele deciziei fiecăruia, am convingerea că acest program a adus tuturor mult mai mult decât aşteptările iniţiale. Pentru mine, maratonul de anul trecut a fost un moment important în viaţa mea, care m-a ajutat să descopăr noi lucruri despre mine. Am păşit astfel pe un drum care va merge tot mai departe, fără cale de întors, pe parcursul căruia voi fi tot mai încrezătoare în forţele proprii. Le voi rămâne mereu recunoscătoare celor care m-au ajutat să fac acest lucru, iar unul din modurile în care pot să le mulţumesc este să fiu în continuare alături de cei care vor trece pentru prima dată linia de finish a maratonului, aşa cum am făcut în acest an.

Carmen Ghiţă

La prima întâlnire cu antrenorii declaram că îmi doresc să fac un semimaraton, ceva suficient de mare cât să mă motiveze, dar suficient de mic cât să nu mă descurajeze. Cu toate acestea, nu mă credeam capabilă să alerg mai mult de 3 km. Cu ajutorul antrenorilor și al celorlalți colegi alergători, am reușit să îmi depăşesc temerile, limitele, să învăţ lucruri despre mine pe care doar le intuiam, şi să mă disciplinez într-o foarte mare măsură. Față de începutul programului de pregătire, mă regăsesc mai calmă, mai echilibrată şi cu o dorinţă de a alerga şi mai mult, de care nu cred că o să scap prea curând.

Cătălin Bulgărea

Oricât mi-aş dori, nu pot să redau în cuvinte cum mi-a schimbat antrenamentul stilul de viață în aceste câteva luni, câtă motivaţie şi voință mi-a dat, câte resurse nebănuite am constatat că am şi, la final, ce satisfacţii mari mi-a adus competiţia. De fapt, nu consider că este un final, ci este doar începutul, pentru că nu am de gând să mă opresc aici. Vreau să descopăr pe mai departe care sunt resursele mele.

Esmeralda Bejan

Ziua primului maraton a fost pentru mine un moment de mare bucurie, câștigasem înainte să înceapă. Eram acolo, cu numărul albastru, şi mă simțeam puternică şi fericită! Am reuşit să păstrez acest sentiment, cu gânduri frumoase şi de încurajare, până la finish, însoțită triumfător de oamenii cu care am zburat până acum în acest vis împlinit. A fost tare frumos! Povestea mea nu s-a terminat aici! Cred că se va adeveri și pentru mine faptul că ”cine face un maraton sigur îl va face şi pe al doilea”. Ce bine că am zis „DA” acum 4 luni.

Elena Băidan
Povesteam despre acest program încă din 2011, dar nu am simţit cu adevărat ce anume oferă el până în 2013 când m-am apucat de alergat și am reuşit primul meu semimaraton. Știam încă de atunci că nu mă voi opri aici! Și aşa a fost! Anul acesta am reuşit primul meu maraton care a fost, întâi de toate, frumos. Am alergat cu bucurie, cu plăcere, cu mintea eliberată, cu sau fără dureri, ba chiar am şi dansat! Și asta pe parcursul tuturor celor 42 de km parcurşi. Au fost cele mai frumoase 5 ore petrecute în aer liber. Am râs, am dansat, am țipat de bucurie și m-am emoţionat când am văzut oamenii pe străzi ieşiţi să ne incurajeze. Prin disciplină, perseverenţă, determinare şi autocunoaștere am reuşit ca la finalul cursei să am cel mai larg şi mai natural zâmbet. Prin alergare m-am regăsit, m-am recâștigat şi m-am împăcat cu mine însămi! Nu e deloc uşor să stai doar tu cu tine ore şi ore, dar este cu siguranţă cea mai bună terapie! Este un drum care va continua!

Florinela Constantin

Acest program m-a ajutat să-mi depăşesc limitele, să-mi perfecționez stilul de alergare, să am o viziune mai clară asupra obiectivelor mele şi mai multă încredere în mine. Mi-am propus un semimaraton în care să mă bucur de alergat, de vremea de afară, de atmosfera din jur, de prieteni, nu una în care să număr fiecare km, să mă întrec cu ceasul şi distanțele. A fost o cursă de semimaraton plină de bucurie, energie, satisfacție şi împlinire personală. Mi-am propus ca anul viitor să mă antrenez din nou cu echipa Raiffeisen Runners pentru primul meu maraton!

Ionuţ Stuparu

A fost cel mai intens antrenament la care am participat până acum. Am început cu dorinţa de a-mi îmbunătăţi condiţia fizică, însă participarea la acest program mi-a oferit mult mai mult decât atât. Cele 17 săptămâni le-am parcurs descoperind treptat bucuria de a alerga şi învăţând să fiu mai disciplinat, organizat şi determinat. Mi-a plăcut de la bun început provocarea de a alerga cei 42 de km şi de a participa la un eveniment plin de simbolistică precum maratonul, iar antrenamentele de grup au fost cea mai bună metodă pentru mine de a scăpa de stres şi de a-l înlocui cu optimism şi încredere. După terminarea concursului, am rămas cu gândul la ediţia următoare si cu dorinţa extraordinară de a participa şi la alte curse similare.

Lavinia Lăcătuşu

Proiectul „Primul Maraton” mi-a fost foarte drag, deoarece au fost 4 luni în care am investit multă muncă, energie, emoţie, ambiţie şi aşteptări. La fiecare antrenament eram din ce în ce mai motivată şi mă vedeam în formă şi mai pregătită, simţeam cum capăt experienţă şi deja îndrăzneam să-mi stabilesc obiective. A fost o senzaţie fantastică pe care cu greu o pot descrie în cuvinte. Nu ştiu dacă la final a fost un zâmbet sau un rânjet pe faţa mea când am terminat, dar îl făcusem, terminasem primul meu maraton. Cu toate că acasă mai am câteva medalii de la alte competiții, abia acum am realizat cât  de „grea” este această medalie. Este o victorie a mea, a noastră, a tuturor!

Liviu Gherghescu

Programul este imboldul necesar unei persoane normale să devină un iubitor al mișcării, sportului, spiritului de echipă, precum și un foarte bun exemplu al spiritului Raiffeisen Bank. Pot spune că marchează vieţi şi schimbă mentalităţi. El oferă un puternic suport psihic şi un plan de antranemente foarte echilibrat şi adaptat fiecăruia în parte.

Ramona Ungureanu

Pentru mine programul a fost un proces de învățare, de conştientizare a ceea ce înseamnă planificarea, rigurozitatea, efortul constant de autodepășire psihică şi fizică. A fost o perioadă de trezit foarte de dimineață, la orele 5.30-6:00, de 2-3 ori pe săptămână, de fiecare dată cu același răspuns la întrebarea de ce o fac. Răspunsul era desigur: primul maraton, primii 42 de km din viața mea. Am înțeles că de fiecare dată când simt că nu mai pot, de fapt pot mult mai mult şi totul ţine de puterea mentală de a depăşi acel „zid” de durere fizică.

Ruxandra Nica

Se spune că fericirea e o călătorie şi nu o destinaţie. Îndrumată de „ghizii” Marian, Gabi şi Oana, am parcurs poate cea mai frumoasă călătorie spre reuşită. Am făcut sute de kilometri în paşi de alergare şi fiecare (kilo)metru a fost cu gândurile lui. Mi-am demonstrat că de la neîncredere la entuziasm şi de „nu mai poooot” la „aş mai fi dus 2-3 km” e doar un pas! Satisfacţia reuşitei şi finalul celor 42 de km mi-au dat încredere în mine şi m-au convins că va urma un nou maraton!

Ruxandra Udroiu

Programul este de departe unul reuşit pentru că dintr-un om obișnuit cum mă aflu, de 38 de ani, împlinit, sedentar şi răsfățat şi un pic lenes (dpdv fizic), am reușit după 4 luni de antrenament să parcurg primul meu semimaraton. Programul demonstrează că prin muncă se poate alerga maratonul, iar antrenamentul te ferește de „excese” şi îţi dă un ghidaj foarte bun. Este cel mai bun lucru pe care organizaţia mi l-a oferit până în prezent. Mulțumesc pentru această şansă!

Timpii obţinuţi de alergătorii „Raiffeisen Runners” 2014:

Maraton Semimaraton
FETE FETE
Lavinia Lăcătuşu 4h:42min:07sec Maria Ungureanu 2h:10min:04sec
Elena Băidan 4h:57min:18sec Ana-Maria Mihăilescu 2h:24min:31sec
Ruxandra Nica 5h:11min:46sec Florinela Constantin 2h:27min:20sec
Camelia Dima 5h:13min:28sec Anca Ene 2h:32min:32sec
Adela Ceciu 5h:26min:42sec Maria Deaconu 2h:32min:55sec
Esmeralda Bejan 5h:35min:33sec Carmen Ghiţă 2h:34min:37sec
BĂIEŢI Roxana Udroiu 2h:36min:59sec
Alin Mihai 3h:45min:26sec Mirela Costache 2h:40min:33sec
Ionuţ Stuparu 4h:30min:11sec Cristina Dumitru 2h:41min:55sec
Valentin Titilină 4h:30min:52sec BĂIEŢI
Ştefan Ciobotaru 4h:33min:14sec Dragoş Ecobici 1h:41min:35sec
Liviu Gherghescu 4h:37min:00sec Cătălin Bulgărea 2h:15min:10sec
Sergiu Ioana 4h:57min:18sec
Cristian Toacă 5h:31min:50sec

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *