Program de granturi Sanatate Social

Caştigătorii Programului de Granturi Raiffeisen Comunităţi 2015 sunt opt ONG-uri, o instituţie de învăţătmânt şi un spital

Zece proiecte comunitare au câștigat câte un grant de 10.000 de euro în Programul de Granturi Raiffeisen Comunități 2015

Caştigătorii Programului de Granturi Raiffeisen Comunităţi 2015 sunt opt ONG-uri, o instituţie de învăţătmânt şi un spital din Timișoara, Sibiu, Onești, Galați și București. Proiectele lor vizează domeniile: servicii sociale şi de sănătate (7) şi  ecologie urbane (3).

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati s-a desfasurat exclusiv pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro în perioada 1 iulie – 11 septembrie 2015. Din 228 de intenții de înscriere a proiectelor, au fost finalizate 134. După verificarea eligibilității lor, conform regulamentului, au intrat în cea de-a doua etapă 99 de proiecte din 36 de localități, , 74% din cele înscrise.  În etapa finală, proiectele au fost supuse  votului publicului și jurizării voluntarilor Raiffeisen.

Aproape o lună, 65 de voluntari Raiffeisen au notat proiectele conform grilei de evaluare, care cuprinde 13 criterii, timp în care s-au acumulat 38.495 de voturi.

Căştigătorii au fost desemnaţi în funcţie de notele finale obţiunte, calculate ca medie între nota juriului şi nota corespunzătoare numărului de voturi pentru fiecare proiect(numărul maxim de voturi corespunzând note 10).

Deși 41% din proiectele calificate în finală erau din București, doar patru dintre ele se află printre câștigători. Voturile au contat 50% în evaluarea proiectelor și comunitățile mai mici s-au mobilizat mai bine. A contat prestigiul social al coordonatorilor de proiect, profesorii sau medicii reușind să  câștige mai mult sprijin.

Cele zece proiecte câștigătoare ale Programului de Granturi Raiffeisen Comunități sunt:

Servicii sociale şi de sănătate

Hidroterapia schimbă vieți –Asociația Scoala mamei Junior

Pot să zbor spre viitor – Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati

Constructia bazei de date digitale pentru monitorizarea pacientilor cu cancer tiroidian, Biomat-Endo – Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon”

În pas de cal spre o viață mai bună -Asociația Hors Emotion

Alimentația copiilor cu boli grave -Asociația M.A.M.E.

Centrul de terapii asistate de ecvine pentru copii cu dizabilități psihosociale –    Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda Sibiu

Mai Voios, mai Sănătos!   Fundația Inocenți – Filiala București

Ecologie urbană

Parcul Moisiliștilor – Colegiul Național Grigore Moisil

Foișorul „Piticilor” – Asociaţia ,,Educatori creativi-copii inventivi”

Liceenii pledează și pedalează ecologic – Asociația de tineret Onestin

 

În imagine echipa  care a înscris proiectul Hidroterapia schimbă vieți –Asociația Scoala mamei Junior
_DSC0202

 

„Ne-am întâlnit cu echipa în centrul orașului și am așteptat veștile împreună. Pentru noi a fost o ocazie extraordinară de a le mulțumi celor care ne-au susținut, deja pentru al treilea an consecutiv. A fost prezent și TVR Timișoara pentru a transmite mesajul nostru de mulțumire celor care ne-au votat. A doua zi echipa locala de fotbal ASU Poli a intrat pe stadion cu Banerul nostru, fiind unii din cei care ne-au susținut cu voturi”, Dr.Vârtosu Ioana, medic de familie, trainer, Asociația Școala mamei Junior, Timișoara, câștigători ai Programului de Granturi Raiffeisen Comunități cu proiectul Hidroterapia schimbă vieți 

 

În imagine echipa  care a înscris proiectul Mai Voios, mai Sănătos!   Fundația Inocenți – Filiala București

Echipa Inocenti

 

 

Puteteși citi proiectele câștigătoare pe https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-votare

4 ComentariiScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *