Mediu Program de granturi

,, Liceenii pledeaza si pedaleaza ecologic” – proiect al Asociatiei Onestin – castigator al Programului e Granturi Raiffeisen Comunitati 2015

Proiectul Asociatiei Onestin este unul dintre cele zece castigatoare ale grantului de 10.000 de euro de anul acesta. Juriul format din voluntari Raiffeisen le-a dat nota 9.58, iar comunitatea 1744 de voturi. Media finala, 8.38, i-a clasat pe locul trei.

Asociatia ONESTIN implineste anul acesta 10 ani si se prezinta astfel:

,,De la inceputul activitatilor noastre am pledat mereu pentru un mediu curat si am desfasurat diverse actiuni si campanii ecologice, de impaduriri, de conservare, promovare  si constientizare asupra protejarii obiectivelor de mediu. De 4 ani, am inceput sa promovam miscarea cu bicicleta si am organizat in Onesti 4 mari concursuri de biciclete de care s-au bucurat sute de copii, tineri si adulti.

Activand alaturi de tineri, ne-am dat seama ca Onestiul nu dispune de o infrastructura minima pentru a dezvolta mersul pe bicicleta si ne-am propus sa ajutam prin proiectul nostru deplasarea tinerilor cu bicicleta la scoala, promovand realizarea de parcari pentru biciclete la toate colegiile onestene. Stiam ca vom reusi, pentru ca de-a lungul celor aproape 10 ani de activitate, prin elanul si, mai ales, prin ,,nebunia” noastra am schimbat mentalitati, perceptii si atitudini si am implementat zeci de proiecte locale, nationale si internationale, indiferent de piedicile sau retinerile celor pe care incercam sa-i convingem de nevoia de schimbare.

Stim ca prin castigarea acestui proiect, am realizat  doar un mic pas si ca urmeaza ca oficialitatile locale sa continue aceasta munca, realizand parcari la toate institutiile publice, iar pe viitor sa se identifice si solutia pentru realizarea pistelor de biciclete.

Am luptat pentru acest vis, mergand din om in om, din firma in firma pentru voturi, initiind campanii de promovare si votare pe internet, implicand tinerii voluntari si cetatenii orasului cu entuziasm si daruire. Am dovedit comunitatii locale ca orice lucru benefic se poate realiza cand pui suflet, cand esti animat de pasiune, cand faci ca solidaritatea umana sa fie una reala si mai ales cand stii sa transformi proiectele in actiune. Concursul a unit echipa noastra si a dat incredere si altora, aducand o mare  satisfactie acum, in pragul aniversarii a 10 ani de activitate, si asa cum ne place noua sa spunem, am dovedit inca odata ca ONESTIN e de 10 ani pentru TINERI!”

Onestin

„Astia suntem noi Câștigătorii locului 3, Asociatia de Tineret Onestin, echipa proiectului ,, Liceenii pledeaza si pedaleaza ecologic”. Am gustat din spiritul competiției, am luptat plini de emoție, dar am învins. Si da, suntem bucurosi, a fost o experienta frumoasa care ne-a unit mai mult si ne-a demonstrat ca impreuna suntem puternici. Multumim Raiffeisen Comunitati pentru sansa de a fi, inca odata, parte activa a comunitatii din care facem parte, ca am putut pleda pentru tineri pentru a pedala ecologic!”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *