Banking responsabil Educaţie

Young Leaders Club Finance – editia a 9-a

La inceputul lunii august a avut loc cea de a 9-a editie a YLC Finance, unul din cele mai prestigioase programe de educatie in economie si finante din Sud – Estul Europei, organizat de asociatia Young Leaders Club cu sprijinul Raiffeisen Bank. Organizatorii au pastrat traditia, reunind la Sibiu 30 de tineri si studenti din toate colturile lumii si anul acesta. YLC Finance a adus profesionisti de calibru, atat autohtoni cat si din marile centre financiare ale lumii precum New York sau Londra, in fata tinerilor dorinci de a intelege cum functioneaza pietele financiare, din ce in ce mai complexe, direct de la actorii implicati in ele. Alaturi de prezentarile vorbitorilor nu a lipsit deja traditionalul joc de trading – o simulare a pietelor interbancare in care participantii coordonau operatiunile de trezorerie ale unei banci.

DSC_0758  DSC_0761

 

A noua editie a YLC Finance

Tema scolii de vara din acest an a fost Value Creation in post-crisis Global Markets, o tema de actualitate avand in vedere contextul mondial. Curricula programului a fost conceputa de organizatori in asa fel incat sa acopere cat mai multe aspecte, de la macroeconomie pana la pietele de equities.

Prin aceste prelegeri, participantii au intrat in dezbateri aprinse atat intre ei cat si cu vorbitorii, avand acces la informatii si perspective noi privind: drumul adoptarii monedei euro de catre Romania (Ionut Dumitru, Chief Economist Raiffeisen Bank, Presedinte al Consiliului Fiscal), M&A in pietele emergente globale (Bogdan Ciobotaru, Non-Executive Board Member, RCS&RDS, Vimetco NV), strategii de negociere (Manuel Costescu, Executive Director, JP Morgan Londra), analiza bondurilor corporate (Ana Chisacof, Bank of America Merrill Lynch Londra), ratele de schimb valutar si finantele internationale (Vania Stavrakeva, London Business School)

Coaching 1-on-1

Premiera de anul acesta a constat in prezenta lui Muzzafar Khan, investitor si antreprenor. Dupa o cariera de succes in fonduri de investitii de top, acesta s-a reorientat catre antreprenoriatul social si dezvoltare personala, ajutand studenti promitatori din toata lumea sa-si obtina acel „dream job”. Astfel, la Sibiu, Muzzafar si-a dedicat timp pentru fiecare participant in parte, pentru un 1-on-1 session referitor la dezvoltarea carierei. Astfel, intrebari de tipul „Cum se intra la un program de MBA din top 10?”, sau „Ce presupune angajarea la un hedge fund axat pe pietele emergente din Asia” si-au gasit raspunsul in aceste sesiuni.

The Trading Game

Inca din 2012, YLC Finance ofera participantilor sai oportunitatea de a aplica toate cunostintele pe care le obtin pe parcursul programului. Coordonat de Florin Cioaca, CEO Traderion, jocul de trading presupune simularea unui univers macroeconomic fictiv in care participantii se grupeaza pe echipe, operand trezoreria unei banci. Anterior deschiderii terminalelor de trading, Florin tine o serie de workshopuri prin care prezinta participantilor, din vasta sa experienta de trader, ce presupune o buna strategie de trading, mecanica jocului in sine si cum ar trebui sa functioneze o echipa.

Ulterior sedintelor introductive, incepe jocul. Acesta este compus din mai multe sesiuni, fiecare sesiune fiind urmata de un debriefing in care participantii dezbat actiunea din timpul jocului. Implicarea emotionala nu lipseste, fiind obsinuite noptile petrecute analizand strategiile adversarilor si planificarile pentru urmatoarele sesiuni.

In acest format, YLC Finance s-a conturat ca un program educational de elita, axat pe economie si finante prin intermediul caruia participantii sa interactioneze direct cu economisti, bancheri si profesori din marile centre academice si financiare ale lumii.

Din 2007 pana in prezent, Young Leaders Club Finance a adus impreuna studenti si tineri din peste 30 de tari, de la universitati de top (Warwick, LSE, Bocconi, Sorbona, Dartmouth Imperial College, King’s College etc.), dornici de o experienta inedita. In 2012, curricula programului a fost completata cu jocul de trading – o simulare digitala a pietei interbancare, in care participantii se grupeaza in echipe (banci) si tranzactioneaza varii produse financiare pe o piata virtuala.

Din 2013, Raiffeisen Bank sustine acest program atat financiar, cat si cu paticipare in randul vorbitorilor si voluntarilor.

1 comentariu

  • Adina spune:

    Pentru domeniul asta de activitate, pot spune ca e un proiect de anvergura mare, desi cred ca se poate si mai bine.. in sensul ca se pot organiza mai multe astfel de activitati. Pana la urma, economia este punctul de sprijin al oricarui stat din lume si daca nici macar aceasta tema nu se dezvolta suficient de mult, atunci care. Felicitari, faceti o treaba buna si speram la cat mai multe editii si poate si alte institutii vor lua exemplul vostru.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *