Educaţie

Înscrieri pana pe 31 martie în noua ediție MVP Academy. Absolvenții programului de accelerare MVP Academy au atras pâna acum investiții de 1 milion de USD și au lansat 13 produse pe piața globală

 

În ultimii doi ani, Raiffeisen Bank a susținut activ MVP Academy, un program de accelerare organizat de How to Web și TechHub Bucharest care ajută antreprenorii în tehnologie să își definească produsele, să își finanțeze afacerea, să le lanseze pe piață și să genereze vânzări. Pâna acum, 13 dintre cele 28 de startup-uri înscrise în program și-au lansat produsele pe piața globală, iar absolvenții au obținut investiții de tip seed în valoare totală de peste 1 milion USD.

MVP Academy este un program de accelerare care ajută startup-urile în tehnologie să dezvolte produse de succes la scară globală, oferindu-le fondatorilor consultanță de produs și de business, acces la o rețea internațională de 400 de mentori și 700 de startup-uri, oportunități de finanțare și traininguri în domenii cheie. Pe parcursul celor două luni ale programului, echipele selecționate participă la workshop-uri și sesiuni de mentorat, beneficiază de coaching individual și lucrează cu specialiști din industrie pentru a-și perfecționa prezentarea.

La primele două ediții ale programului de accelerare MVP Academy au participat 28 de startup-uri în tehnologie. Printre aceștia se numără:

  • InnerTrends, startup care ajută companiile să optimizeze procesul de achiziție de noi utilizatori aflând mai multe despre comportamentul acestora;
  • Clepsisoft CyberFog, start-up care ajută utilizatorii să se protejeze împotriva atacurilor cibernetice;
  • CloudHero, produs care automatizează procesele de management și scalare ale unei aplicații în orice tip de cloud;
  • Gloria Food, sistem gratuit de comandă pentru restaurante disponibil în 25 de limbi și cu o rețea de 600 de restaurante active;
  • SafeDrive, aplicație mobilă care încurajează condusul responsabil și răsplătește șoferii care nu utilizează telefonul la volan;
  • Axosuits, startup care dezvoltă exoscheleți pentru persoanele cu dizabilități.

Majoritatea startup-urilor au un model de business “software as a service” sau optează pentru modele de tip “freemium” și/sau venituri din publicitate. Acestea dezvoltă platforme sociale pe diferite nișe sau produse în domeniul eHealth, educație sau securitate cibernetică, dar există un interes semnificativ și în domeniul produselor hardware. Principalele surse de finanțare sunt investitorii de tip angel și alte programe de accelerare (fiecare dintre acestea având o pondere de 40% din totalul investițiilor obținute), în timp ce 20% dintre finanțări sunt obținute de la fonduri de investiții de tip venture capital.

“Sunt antreprenor de mai bine de 7 ani, însă cele două luni petrecute în MVP Academy mi-au schimbat fundamental modul de a privi lucrurile. Am învățat că trebuie să le oferi clienților ceea ce vor, nu ceea ce crezi tu că vor. Am înțeles că trebuie să lansezi rapid și să îți validezi produsul cu piața. Mai mult, am văzut că oamenii vor să te ajute: tot ce trebuie să faci este să le ceri ajutorul.”, Andrei Manea, Co-Fondator & CEO CloudHero.

Gasiti Mai multe detalii despre rezultatele startup-urilor în raportul de evaluare disponibil online aici.

Programul de accelerare MVP Academy continuă anul acesta cu o nouă ediție care va avea loc în perioada 11 aprilie – 31 mai la TechHub Bucharest. Startup-urile în tehnologie cu potențial global sunt invitate să aplice până joi, 31 martie, completând formularul de înscriere disponibil online pe site-ul programului http://mvpacademy.co. 

Startup-urile selectate vor participa la workshop-uri de produs, vânzări și marketing, sesiuni de mentorat și coaching individual și vor avea ocazia să încheie parteneriate strategice având acces la o rețea internațională de peste 400 de mentori și 700 de startup-uri. În plus, cele mai bune dintre echipele MVP Academy pot obține o investiție medie de 50.000 EUR în schimbul unui procent minoritar din companie prin MVP Angels, rețea de investitori de tip angel asociată programului.

MVP Academy se adresează startup-urilor tech cu mai puțin de 2 ani de activitate, care au dezvoltat cel puțin un prototip funcțional al produsului, nu au obținut investiții mai mari de 50.000 EUR și nu au absolvit anterior un alt program de accelerare.

Startup-urile vor fi selectate de un juriu din care vor face parte Robert Knapp (Co-Fondator & CEO, CyberGhost); Cosmin Ochișor (Business Development Manager, hub:raum); Mihai Sfințescu (investitor private equity/venture capital); Carmen Sebe (investitor de tip angel); Bogdan Iordache (Co-Managing Director, MVP Academy); George Diță (Co-Managing Director, MVP Academy). Printre criteriile de evaluare se numără experiența și complementaritatea echipei, dimensiunea și tendințele actuale ale pieței, validarea utilizatorilor, costul de achiziție, tracțiunea inițială, scalabilitatea și fezabilitatea produsului.

“Căutăm startup-uri care au atât o viziune largă a afacerilor, cât și o capacitate de execuție și învățare foarte bună. Singurul lucru care este de partea unei companii la început de drum este viteza și ne așteptăm să își utilizeze acest avantaj în felul în care își dezvoltă produsele și învață din interacțiunile cu piața”, a declarat Bogdan Iordache, Co-Managing Director, MVP Academy.

Raiffeisen Bank susține și în acest an programul de accelerare MVP Academy.  Dacă ați înființat recent un startup în domeniul tehnologiei și vreți să treceți la următorul nivel, vă invităm să aplicați până joi, 31 martie, pe site-ul programului www.mvpacademy.co

Mult succes!

 

MVP Academy visual

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *