Artă şi cultură Educaţie Mediu Social Sport

Raiffeisen Bank a publicat Raportul de CSR pe 2015

Raiffeisen Bank a publicat astazi Raportul Anual de Responsabilitate Corporativa 2015. Sub numele de ,,Impreuna pentru un viitor sustenabil!”, raportul prezinta impactul investitiilor comunitare ale bancii, dar si resposnabilitatea fata de mediu, responsabilitatea produselor si managementul responsabil al economiilor clientilor bancii.

Analiza performantei Raiffeisen Bank in domeniul responsabilitatii sociale corporative a fost realizata in conformitate cu doua standarde internationale: metodologia London Benchmarking Group (LBG), care detaliaza investitiile noastre comunitare si impactul lor în societate, si Global Reporting Initiative (GRI), care evalueaza guvernanta corporativa si comportamentul economic si social al companiei. Raportul a urmat recomandarile celei mai noi versiuni a metodologiei GRI, G4, astfel ca, in toate cele trei arii ale sustenabilitatii (economie, societate si mediu), asa cum sunt definite in G4, Raiffeisen Bank este un Bancher responsabil, un Partener onest si un Bun cetatean.

,,Ma bucur sa va punem la dispozitie al saptelea raport de responsabilitate corporativa. Continuam sa sustinem transportul urban alternativ, pe biciclete, precum si sportul de masa, ca stil de viata sanatos. De asemenea, promovam arta si cultura romanesti prin sutinerea unor evenimente culturale de buna calitate. Nu in ultimul rand, incurajam colegii sa participe ca voluntari in comunitatile lor, atat in domeniul social cat si in cel al educatiei financiare” a spus Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Anul 2015 inregistrat cateva premiere notabile pentru activitatea de CSR a Raiffeisen Bank:

 • Partener principal al Festivalului International George Enescu.
 • “Educatori pentru o zi” in programul “Fiecare copil in gradinita” al asociatiei OvidiuRo, care a contribuit la promulgarea legii privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din medii defavorizate.
 • Partener la evenimente cultural-artistice, sportive si educative, sub marca “Impreuna”: impreuna la teatru (Festivalul de Teatru de la Sibiu), impreuna la film (Festivalul International de Film Transilvania), impreuna la maraton (Maratonul International Bucuresti), impreuna la concert (Festivalul George Enescu),

Raiffeisen Bank a continuat sa sustina proiecte care au crescut de la an la an: I’Velo, StudentObike, Festivalul SoNoRo, Sport Arena Streetball, maratonul Via Maria Theresia, Teatrul Act, Undercloud, United Way, Habitat for Humanity, Teach for Romania. De asemenea, banca a oferit 10 granturi, a cate 10.000 de euro fiecare, prin Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati” (a cincea editie).

Pentru angajati a fost dezvoltat, incepand din 2013, programul “RStyle” care vizeaza echilibrul intre viata profesionala si cea personala, pe trei piloni: viata sanatoasa, echilibru emotional si al relatiilor interpersonale. La cele aproape 100 de actiuni RStyle din 2015, au fost 3.400 de participanti, adica 63% dintre angajatii Raiffeisen Bank.

Activitatea de CSR a bancii a fost recunoscuta prin castigarea a 12 premi, printre care:

 • MasterCard Bank of the Year: “Diploma de excelenta” la categoria “Banca social-responsabila a anului 2015”
 • Visa Fprum: “Excelenta in CSR”
 • Romanian CSR Awards: locul I la categoria “Sustinerea angajatilor” pentru programul “RStyle-Traieste Echilibrat”
 • Romanian CSR Awards: Locul II la categoria “Mediu” pentru proiectul “I’Velo”
 • Romanian PR Awards: “Premiul de excelenta” la categoria “Sponsorship” pentru Festivalul International George Emescu
 • Gala United Way: Platinum Partner, pentru donatii de peste 100.000 euro (dintre care jumatate sunt donatii ale angajatilor bancii)

Investitiile comunitare au insemnat, pentru banca, in 2015:

 • Investitii comunitare de peste 7.800.000 lei;
 • Aproximativ 240.000 de beneficiari in intreaga tara;
 • Aproximativ 400 de angajati au voluntariat in total 2.077 ore
 • Ecologia si servciile sociale au fost principalele cauze sustinute de banca, urmate de educatie, arta si cultura, sport.

 Managementul responsabil al bancii a insemnat in 2015:

 • 205 l carburanti economisiti fata de 2014;
 • Reducerea consumului de energie electrica cu 4,01 GWh ata de 2014;
 • Scaderea consumului de apa cu 2,440 mc fata de 2014:
 • Emisiile de gaze cu efect de sera au scazut cu 7.480 g/km/luna.

,,Pana la transpunerea in legislatia nationala a Directivei UE nr. 95/2014, in Romania raportarea non-financiara este optionala, iar Raiffeisen Bank face acest lucru din 2009. Consideram ca transparenta este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a coruptiei si promovare a unor practici etice in afaceri” a adaugat Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank investeste anual in comunitate aproximativ 2 milioane de euro, pe 5 directii strategice: educatie financiara, sport, arta si cultura, ecologie urbana si asistenta sociala.

Raportul Anual de Responsabilitate Corporativa 2015  al Raiffeisen Bank poate fi consultat la: 

www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/rapoarte-anuale-csr

si

www.raiffeisencomunitati.ro/rapoarte-csr (2 versiuni – romana si engleza)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *