Banking responsabil Mediu Sport

Închiriază o bicicletă cu cardul I’Velo Urban

statie-i_velo_urban

Bicicleta este un mijloc de transport la îndemâna oricui, indiferent de vârstă, flexibil şi totodată relaxant. În oraşele aglomerate, mersul pe bicicletă devine tot mai vizibil o opţiune preferată de aceia dintre noi pentru care timpul şi mobilitatea sunt importante. Cu bicicleta, te poţi deplasa mai rapid decât cu maşina sau autobuzul, în cele mai multe zile, când traficul este intens şi obositor. Tototdată, faci mişcare şi asta înseamnă sănătate, energie şi chef de viaţă. De aceea am venit în sprijinul unei noi iniţiative a Asociaţiei Green Revolution, de a pune la dispoziţia bucureştenilor staţii automatizate de închiriere de biciclete “I’Velo Urban”, eliminând astfel şi cozile pe care le vedem în parcuri la închirierea de biciclete.

Ieri, 27 septembrie, a avut loc lansarea acestui proiect pilot, în prezenţa partenerilor Raiffeisen Bank şi Kaufland  România, a Primarului General al Capitalei, dar şi a altor autorităţi locale şi reprezentanţi media.

„De ce susținem acest proiect? Ne dorim locuitori sănătoși. Poluarea în București este unul dintre factorii care afectează sănătatea cetățenilor. Acesta este motivul pentru care investim în comunitățile locale, în special în proiecte care duc la îmbunătățirea mediului.Începând de astăzi Bucureștiul este pe harta capitalelor europene cu sisteme de bike-sharing automatizate. Sper să găsim cât mai multe astfel de stații de biciclete și, în curând, cât mai multe piste”, a declarat Cristian Sporiş, Vicepreşedinte Raiffeisen Bank.

sporis

 

Noutăţile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt autoservirea şi folosirea bicicletei pe bază de abonament, care permite utilizarea bicicletei timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta în mod gratuit de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat să o returneze la una dintre cele 6 staţii I’Velo Urban, amplasate în cele mai importante zone din oraș și pe traseele cu aflux mare de călători. Depășirea celor 30 de minute de grație atrage costuri suplimentare.

prezentare-ivelo-urban-ro-copy

O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel. Cele 210 biciclete disponibile în Bucureşti pot fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp, de la oricare dintre stațiile automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație din sistemul I’Velo Urban.

Noul concept își propune să ajute la fluidizarea traficului din București și să contribuie la creşterea mobilităţii urbane, prin încurajarea oamenilor de a folosi bicicletele pentru deplasarea rapidă în zonele aglomerate din oraș. Bike-sharing-ul are efecte benefice asupra sănătăţii bicicliştilor şi contribuie la reducerea poluării fonice şi a aerului din marile comunităţi.

Pentru a putea beneficia de aceste servicii, utilizatorii trebuie să îşi creeze un cont pe www.ivelo.ro  și să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere. Mai multe informații despre cum acest proiect găsiți accesând site-ul http://ivelo.ro/urban.

Ia şi tu oraşul la pedale şi evită aglomeraţia din trafic!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *