Banking responsabil Educaţie Program de granturi

Înscrie un proiect de educaţie în cursa pentru finanţare!

Îți dorești să trăiești într-o lume mai bună și mai educată, într-o țară de care să fii tot mai mândru că are oameni informați și pregătiți care pot schimba nu doar viitorul, ci şi prezentul? O țară în care tu și familia ta să trăiţi fără grija zilei de mâine și în care societatea să fie preocupată de dezvoltarea și bunăstarea voastră?

Asta se poate face în primul rând prin educație și informare corectă și la timp. Prin cunoașterea valorii banului, investit, economisit sau cheltuit cu discernământ. Prin pregătirea pentru o meserie care-ți place și în care să fii printre cei mai buni. Prin cunoașterea drepturilor și obligațiilor civice. Noi am luat atitudine și te încurajăm să faci și tu asta!

Anul acesta, prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunităţi”, vom sprijini 10 proiecte de educație non-formală (desfășurate în afara curriculei de învățământ), care să ridice nivelul de educație și de trai în comunitățile în care se vor desfășura. Așadar, dacă reprezinți o organizație neguvernamentală sau o instituție de învățământ din România, sau dacă știi pe cineva care poate dezvolta un proiect educațional pentru orice categorie de vârstă, programul nostru poate vă poate veni în ajutor. Oferim 10 granturi în valoare de 45.000 lei fiecare (aprox. 10.000 euro, echivalent) pentru proiecte inovative și de impact în domeniul educației non-formale (financiară, antreprenoriala, civică sau profesională).  Înscrierile au început astăzi și se vor încheia la 31 iulie 2017.

Să ne imaginăm, de exemplu, ce impact poate avea educația financiară asupra unui viitor adult? Îl va învăţa să fie responsabil, să ia decizii cu discernământ, să fie ponderat și în același timp să cheltuiască rațional. Să înțeleagă că economisind puțin în fiecare zi nu-i afectează bunăstarea și că acest lucru poate conduce mai târziu la îndeplinirea unui vis. Sau cum ar fi ca cei mici, dar și cei mari, să poată afla, cu ajutorul tău, care sunt drepturile lor ca cetățeni și să acționeze în cunoștință de cauză. Amintește-ți că un om informat are mai multă putere și poate decide mai bine ce e bine sau nu pentru el și, de ce nu, și pentru alții ca el. Ideile vin când ești informat și stăpân pe ceea ce știi.

Contribuie și tu la o societate mai educată, mai bună ca azi. Așterne-ți pe hârtie ideile, creează un proiect gândindu-te la rezultatele de care vei fi sigur mândru, și apoi înscrie-l în Programul de granturi „Raiffeisen Comunităţi”, care-ți oferă șansa să te implici în comunitate și în educarea celor care vor să reușească în viață.

Ca să prinzi curaj și încredere, iată ce a realizat anul trecut echipa de proiect a Asociației Respiro, prin proiectul „Fin Țin – Educație financiară pentru liceeni” , care s-a aflat printre cei 10 câștigători ai granturilor „Raiffeisen Comunităţi” 2016: „Pe parcursul proiectului, elevii și-au expus planurile de viitor și au dat dovadă de implicare prin deciziile pe care le-au luat cu privire la finanțele personale. De asemenea, au realizat o planificare generală proprie, gestionând veniturile și cheltuielile printr-un buget întocmit pe o perioadă determinată. Proiectul a avut un real succes în rândul tinerilor și va continua pe platforma Mastertin” a spus coordonatorul proiectului. Acesta este doar un exemplu de reușită, la care dorim să adăugăm încă 10 anul acesta.

Cu siguranță ne dorim cu toții să le putem oferi copiilor noștri și tinerilor care reprezintă generația de mâine o educație mai bună, mai aleasă, o meserie de viitor și un drum cât mai lin în viață.  În egală măsură ne dorim să le oferim toate acestea și celor care reprezintă acum forța de muncă sau își caută încă rostul.  Uneori pare ușor, alteori dificil, dar cu voință și determinare putem trece munții. Și mai ales cu educație. Ea este cheia. Cheia tuturor răspunsurlor.

Nu rata această șansă, poate fi aceea pe care o cauți de mult și care te așteaptă! Noi credem în șansa ta și așteptăm proiectul tău până la 31 iulie 2017, prin completarea formularului de înscriere de aici. Succes!

 

4 Comentarii

 • stelianaiordache@yahoo.com spune:

  Buna ziua! As dori sa înscriu si eu un proiect, insa nu am gasit Ghidul pentru acest grant. Va rog sa imi spuneti unde il gasesc. Multumesc!
  Cu respect, Steliana Dumitru

 • Simion Daniela spune:

  Buna ziua, am schita un proiect pentru acesta linie de finantare, dar am intampinat o problema: pentru Buget se foloseste formularul dumneavostra, asa cum este, fara detalieri? (exemplu: la linia de resurse umane nu trebuie inserate randuri separate pentru management, formare, etc? sau pantru echipamnete nu trebuie inserate randuri tipul echipamnetului, nr, etc.?) Am incercat sa detaliez pe formular prin inserare de randuri si nu mai functioneaza formulele de calcul definite. Multumesc anticipat!
  Cu consideratie, Daniela Simion

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   Buna ziua,
   Daca se adauga linii noi intre liniile existente din buget, formula de calcul se actualizeaza automat.
   Daca mai intampiati probleme sau doriti alte informatii despre procesul de inscriere in program, va rugam sa ne scrieti pe adresa raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.
   Mult succes!Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *