Educaţie granturi finantare perioada

Proiectele finaliste ale programului de granturi Raiffeisen Comunități, ediția 2017

S-a încheiat evaluarea celor peste 180 de proiecte din Programul de granturi Raiffeisen Comunități. Evaluarea a fost realizată de 86 de voluntari Raiffeisen Bank, fiecare proiect fiind jurizat de minimum 4 voluntari. Cele mai bine notate 20 de proiecte au trecut în fază finală a programului, cea de evaluare a acestora de către o comisie de specialitate.

Cine sunt finaliștii

14 organizaţii şi 4 instituţii de învăţământ au ajuns în etapa finală a programului, acestea fiind din diferite zone ale țării: București și județele Bacău, Cluj, Dâmbovița, Iași, Mureș, Neamț, Suceava, Timiș și Vrancea.

Zonele de educație non-formală vizate de proiectele finaliste sunt: educație financiară – 9 proiecte, educație civică – 7 proiecte, educație antreprenoriala – 2 proiecte și educație profesională – 2 proiecte.

Lista completă a finaliştilor poate fi consultată la finalul articolului şi pe platforma de granturi Raiffeisen Comunități.

Ce urmează

În perioada 1-15 septembrie, 5 profesioniști cu experiență în evaluarea de proiecte educaționale vor analiza individual toate proiectele finaliste și, apoi, vor decide în cadrul unei întâlniri de lucru cele 10 proiecte câștigatoare a câte 45.000 lei fiecare. Acestea vor fi anunțate la 15 septembrie!

Componența comisiei de evaluare a proiectelor finaliste

  1. Mădălina Marcu – Director dezvoltare resurse, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC)

Mădălina este director de dezvoltare, consilier în filantropie strategică și principalul responsabil pentru Gala Oameni pentru Oameni și dezvoltarea cercurilor de donatori în România. De asemenea, este implicată în campania de endowment a ARC. Rolul ei în ARC este să ajute oamenii să atragă mai bine resurse sau să le ofere acolo unde au impact în comunitate. O parte importantă din munca Mădălinei se axează pe educație, fiind implicată în proiecte ca Merito sau Romanian Business Leaders Youth Summit.

2. Mihai Anghel – Manager Financiar, Teach for Romania

A absolvit facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul ASE București, după care s-a angajat în cadrul Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România unde s-a ocupat de managementul financiar a peste 10 proiecte finanțate de Comisia Europeană. În perioada facultății a fost profesor de geografie la o școală gimnazială, moment în care și-a dat seama cât de responsabil este pentru educația copiilor.

  1. Mugurel Mărgărit-Enescu – Director Executiv, Fundația Principesa Margareta a României

Este absolvent al Facultătii de Jurnalism, cu un master în Politici Publice. Lucrează în mediul neguvernamental din anul 2000 și și-a dedicat cariera dezvoltării spiritului civic și îmbunătățirii vizibilității sectorului nonprofit. A coordonat mai multe proiecte de asistență socială și finanțare, precum și programe durabile. De 7 ani asigură continuitatea, sustenabilitatea și dezvoltarea programelor Fundației, ca director executiv.

  1. Sebastian Hubati – Director Executiv, Fundația Romanian Business Leaders (RBLS)

Licențiat în Administrarea Afacerilor la ASE București și cu un master în Managementul Proiectelor Internaționale, Sebastian are o experiență de 15 ani în marketing și comunicare, iar de 6 ani a avut un rol important în summit-urile RBLS unde comunitatea de business din România propune proiecte de schimbare în trei direcții: cultura antreprenorială, educație și buna guvernare.

  1. Ștefania Popp – CEO, Junior Achievement Romania

Din 1997 este CEO al Junior Achievement România, organizație care pune gratuit la dispoziția școlilor și universităților programe de tip learning by doing pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, adăugând cursurilor curente module practice care susțin dezvoltarea competențelor necesare tinerilor în profesie și în viață. De asemenea, Ștefania a participat la programe post universitare în Marketing și Relații Internaționale și Management educațional și a urmat un Executive Program la Harvard Kennedy School.

 

Lista celor 20 de proiecte finaliste 

NUME PROIECT NUME ORGANIZATIE/ INSTITUTIE JUDET/ ORAS TIP EDUCATIE in PROIECT
Valorile demnitatii Asociatia Global Dignity Bucuresti-Bucuresti educatie civica
Investim in viitorul copiilor din centre de plasament! Asociatia Lindenfeld Bucuresti-Bucuresti educatie financiara
FinTin – Educatie Financiara pentru elevi Asociatia Respiro Dambovita-Targoviste educatie financiara
ImProNatura Asociatia Teatru pentru Tine Timis-Timisoara educatie civica
Exceptionalii – Raiffeisen challenge Asociatia Scoala de Valori Bucuresti-Bucuresti educatie financiara
Un viitor independent și demn pentru tinerii instituționalizați Asociația The Social Incubator Bucuresti-Bucuresti educatie financiara
Stay Free – Pastrează-ți libertatea Asociatia Valoare Plus Bacau-Bacau educatie civica
Antreprenoriat si societate. Primul meu film documentar Asociatia VIRA Timis-Timisoara educatie financiara
EduPapiu – un pas în viitorul meu Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” Targu-Mures Mures-Targu Mures educatie financiara
Să dăm o șansa tinerilor de astăzi și naturii de mâine -EDUCAȚIE PENTRU ECOLOGIE URBANĂ PRIN UTILIZAREA CADRULUI NATURAL ÎN CREAREA DE EXPERIENȚE EDUCAȚIONALE NON-FORMALE Colegiul National „PETRU RARES” Suceava Suceava-Suceava educatie civica
PROEDUFUTURE Colegiul Tehnic Miron Costin Neamt-Piatra Neamt educatie financiara
Licean Expert Financiar Colegiul Tehnic Valeriu Braniste Timis-Lugoj educatie financiara
Școala de Voluntariat (acronim- Șc.Vol) Federația VOLUM Bucuresti-Bucuresti educatie civica
transFORM Frends pentru Dezvoltare Bucuresti-Bucuresti educatie civica
Muzica e șansa ta! Fundatia Cartea Calatoare Vrancea-Focsani educatie profesionala
Se poate și ALTFEL! Fundatia Noi Orizonturi Cluj-Cluj-Napoca educatie financiara
Iasi YoungHUB Fundația Servciilor Sociale Bethany Iasi-Iasi educatie antreprenoriala
MentorIAA – Program de mentorat pentru studentii din marcomm IAA Romania Bucuresti-Bucuresti educatie profesionala
Intrapreneurship School Impact Hub Bucuresti-Bucuresti educatie antreprenoriala
Concursul National ecOprovocarea editia 2 ViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Bucuresti-Bucuresti educatie civica

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *