Banking responsabil Educaţie Program de granturi

Au început înscrierile de proiecte pentru granturile Raiffeisen Comunități, ediția 2018

Credem că educația poate influența viitorul unei comunități și al societății în care trăim. De aceea, prin programul de granturi susținem proiecte educaționale sustenabile, cu impact real în comunitățile în care Raiffeisen Bank își desfășoară activitatea

Așteptăm înscrierile de proiecte în perioada 2 iulie – 3 august, la https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi, programul din acest an urmând a se încheia la 1 octombrie, când vom anunța care sunt cele maximum 10 proiecte pe care le vom susține prin finanțări nerambursabile, în valoare de câte 45.000 lei (aproximativ 10.000 de euro).

La fel ca anul trecut, prin acest program căutăm proiecte de responsabilitate socială din domeniul educației non-formale (educație financiară, antreprenorială, civică și profesională). Noutatea ediției din acest an (a opta ediție) constă în faptul că proiectele finaliste vor fi prezentate și susținute în fața unei comisii formate din specialiști în jurizarea proiectelor comunitare.

Programul se adresează ONG-urilor de dimensiuni mici și medii și instituțiilor de învățământ din România, care au minimum doi ani de funcționare, un mecanism de raportare transparentă a rezultatelor și experiență în proiecte similare. Proiectele înscrise în program trebuie să se desfășoare pe o perioadă cuprinsă între patru și doisprezece luni, iar rezultatele estimate să fie măsurabile și să aducă schimbări pozitive în comunitățile în care sunt implementate. De asemenea, documentele organizației/instituției trebuie să fie complete și autentice.

Suma solicitată de participant pentru finanțarea unui proiect va fi de 45.000 lei, la care se va adăuga o contribuție proprie (din surse proprii sau alte finanțări) de cel puțin 20% din valoarea întregului proiect. Nu se acceptă investițiile în sedii sau construcții, nici costurile de chirie pentru sediul organizației sau instituției participante.

Programul se desfășoară în patru etape:

  • 2 iulie – 3 august – depunerea proiectelor, prin completarea și trimiterea unui formular standard, disponibil online;
  • 6-24 august – verificarea eligibilității proiectelor înscrise, realizată de către Asociația pentru Relații Comunitare;
  • 27 august – 21 septembrie – evaluarea proiectelor eligibile de către voluntari Raiffeisen Bank, iar cele mai apreciate 20 de proiecte vor ajunge în etapa finală;
  • 24-28 septembrie – susținerea proiectelor de către finaliști în fața unui juriu extern, care va selecta până la 10 proiecte pentru finanțare, ce vor fi anunțate la 1 octombrie.

Pe site găsiți formularul de înscriere și regulamentul de participare, care conține detalii despre procesul de înscriere, criteriile de eligibilitate și cele de evaluare a proiectelor.

În edițiile anterioare, Raiffeisen Comunități a sprijinit 100 de proiecte și 20.000 de beneficiari direcți să aibă o viață mai bună.

Pentru întrebări despre participarea la acest program, ne puteți trimite un e-mail la raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *