Uncategorized

Raiffeisen Comunități, ediția 2018, își anunță câștigătorii

A opta ediție a Programului de granturi Raiffeisen Comunități, derulat de Raiffeisen Bank sub forma unui concurs de proiecte de responsabilitate socială, a ajuns la final. În ultima etapă a programului au ajuns 20 de proiecte, care au fost jurizate de o comisie de specialitate, formată din cinci specialiști cu experiență în evaluarea de proiecte de educație. Dintre acestea au fost desemnate câștigătoare 10 proiecte de impact pentru comunitate, valoarea fiecărui grant fiind de 45.000 lei, nerambursabili.

Cum s-a desfășurat programul din acest an:

Programul s-a desfășurat în perioada 2 iulie-1 octombrie 2018, pe https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi, în patru etape. Prima etapă a durat o lună și a constat în încrierea de proiecte de educație non-formală pe platforma de concurs, proiecte dezvoltate de organizații neguvernamentale sau instituții de învățământ, în comunitățile în care Raiffeisen Bank își desfășoară activitatea. În cea de-a doua etapă, cele 185 de proiecte depuse au fost verificate din punct de vedere eligibilitate de către Asociația pentru Relații Comunitare. Dintre acestea, 146 au fost eligibile și au intrat în cea de-a treia etapă a programului, cea de evaluare de către voluntarii Raiffeisen Bank. Fiecare proiect a fost evaluat de patru voluntari Raiffeisen, pentru o analiză cât mai obiectivă a acestora, iar cel mai bine notate 20 de proiecte au ajuns în etapa finală, cea de susținere a proiectelor în fața unui juriu extern, de specialitate.

Jurizarea finală și selecția câștigătorilor

Decizia finală cu privire la cele 10 proiecte câștigătoare a fost luată de comun acord de către toți membrii juriului format din 5 specialiști în derularea și evaluarea de proiecte și programe educaționale: Corina Puiu (Teach for Romania), Mădălina Marcu (Asociația pentru Relații Comunitare), Mugurel Mărgărit (Fundația Principesa Margareta a României), Sebastian Hubati (Fundația Romanian Business Leaders) și Ștefania Popp (Asociația Junior Achievement Romania).

Printre aspectele majore luate în calcul pentru decizia finală s-au numărat: bugetul să reflecte adecvat activitățile și obiectivele din proiect, rezultatele estimate să fie concrete și măsurabile. De asemenea, s-a urmărit ca organizația/ instituția și echipa de proiect să aibă experiența necesară pentru atingerea obiectivelor propuse în proiect, iar activitățile derulate să fie potivite și bine organizate pentru atingerea obiectivelor.

Despre proiectele câștigătoare

Proiectele care au câștigat granturile din acest an vor fi derulate de 9 ONG-uri și o instituție de învățământ, cu preponderență în București si județele Constanța, Neamț, Tulcea și Vrancea.

Acestea vizează toate cele patru tipuri de educație non-formală acceptate de program: educație profesională – 3 proiecte, educație civică – 3 proiecte, educație financiară – 2 proiecte și educație antreprenorială – 2 proiecte.

Mai jos găsiți lista organizațiilor/ instituțiilor care vor beneficia de granturile „Raiffeisen Comunități” pentru implementarea proiectelor câștigătoare. Mai multe detalii despre aceste proiecte găsiți pe https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-castigatoare-2018

LISTA PROIECTELOR CÂȘTIGĂTOARE (în ordine alfabetică) – RAIFFEISEN COMUNITĂȚI 2018:

  1. Ajungem MARI antreprenori  – Asociația Lindenfeld – ed antreprenorială
  2. ALT-FEEL despre bullying – Asociația de Sprijin Comunitar ACS – ed civică
  3. Aventură la volan  – Asociația Mâini Întinse – ed financiară
  4. Concursul Național ecOprovocarea –  ViitorPlus – ed civică
  5. Exersăm prin cercul de antreprenoriat  – Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” București – ed antreprenorială
  6. Kidibot Financial Battles – Asociația StartEvo – ed financiară
  7. Poveste din cartierul meu – Asociația Global Dignity – ed profesională
  8. Prietenul meu, Mac! – Fundația Cartea Călătoare – ed profesională
  9. Prospect Tech&Art Lab – Autism România – ed profesională
  10. Școala pentru democrație – Expert Forum – ed civică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *