Educaţie Program de granturi

Antreprenoriatul – lecție de viață la orice vârstă

Cercul de antreprenoriat de la “Școala N. Krețulescu”

Se spune că orice afacere mare pleacă de la o idee mică.

Însă nu putem vorbi de afaceri de succes fără să ne referim la antreprenorii care au avut un vis și toată ambiția de a-l pune în aplicare.  Și cum nimeni nu se naște învățat, nici toți cei care și-ar dori o afacere a lor nu devin peste noapte antreprenori. Aceasta este lecția pe care au învățat-o în ultimul an peste 100 de tineri, elevi ai școlii Superioare Comerciale „NICOLAE KRETZULESCU” din capitală.

Afaceri încă de pe băncile școlii

O echipă mică dar entuziastă de profesori de la școala N. Krețulescu a înțeles că generațiile de tineri de aziau nevoie de mai multe activități practice pentru a pricepe cum funcționează lumea care îi înconjoară. Așa s-a născut ideea unui modul dedicat antreprenoriatului. Un proiect prin care elevii să poată pune în aplicare toate informațiile teoretice, atât de stufoase, care se regăsesc în manuale. Elevii și-au împărțit rolurile și au experimentat provocările cu care se confruntă orice business. Ei au fost, pe rând: manageri, agenți de marketing, specialiști de resurse umane sau contabili.

Cu ajutorul unui profesor dedicat și al unui grant primit prin programul Raiffeisen Comunități, elevii au înțeles că antreprenoriatul înseamnă leadership, dar au învățat și căun bun antreprenor își suflecă mânecile și se implică în toate activitățile afacerii sale, încă de la început. Și, cel mai important, au învățat ce rol are fiecare membru al unei astfel de echipe.

“Reacția elevilor, dorința lor de a face lucrurile să se întâmple și de a lucra în echipă ne-a motivat pe toți foarte tare. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor și, cu puțin ajutor financiar, atât de necesar, am putut să ducem proiectul în afara granițelor școlii. Acești adolescenți au învățat ce înseamnă competiția și munca de echipă prin participarea la concursuri care s-au derulat atât în țară cât și în străinătate, iar rezultatele au fost uimitoare,susține profesorul Cătălin Hănțulie, care s-a ocupat de proiect.

Cei 10.000 de euro primiți după câștigarea concursului de proiecte în programul Raiffesien Comunități au permis echipei de elevi să realizeze toate materialele necesare participării la competiții. Până acum, acest lucru se făcea doar pe cheltuiala părinților și, de cele mai multe ori, cu eforturi foarte mari. În plus, acum că finanțarea nu mai este un obstacol, lista competițiilor la care au putut participa copiii a fost mult mai lungă, iar experiențele acumulate de ei, de neprețuit. Mai mult decât atât, elevii care s-au întors cu rezultate bune au putut pleca în excursii și astfel au învățat că, și în afaceri, dacă muncești cu entuziasm și determinare, beneficiile nu întârzie să apară.  

Ai și tu un proiect de educație non-formală? Pune-l în aplicare!

Înscrierile pentru cea de-a noua ediție a programului Raiffeisen Comunități au început luna aceasta, astfel că, până pe data de 1 august 2019, poți și tu să îți înscrii ideea în competiție. Intră pe www.raiffeisencomunități/grantwizard/granturi și află care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi.

Ideile participante la competiție vor fi analizate de un juriu de specialiști care va selecta 20 de proiecte finaliste. Cei selectați vor avea ocazia să susțină o prezentare a ideii în fața juriului, proces care se va încheia cu desemnarea celor 10 câștigători care vor primi finanțare. Lista proiectelor câștigătoare va fi anunțată la 1 octombrie 2019. 

Mai multe detalii poți găsi pe www.raiffisencomunitati.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *