Invitatul lunii

My little boy goes to a new public kindergarten in a working class suburb of the capital city. It’s got an extended programme that keeps him busy until evening. He has his own locker for changing his clothes. He has his own bed for a sleep in the afternoon, with his own pillow and pyjamas.… citeşte »

ArtEncounters Aparență & Esență 2 – 31 octombrie 2015 „Ceea ce este real nu este forma exterioară a lucrurilor, ci esența lor. Pornind de la acest adevăr, este imposibil așadar să exprimi esența imitându-i forma exterioară.“ Acest citat din Constantin Brâncuși are menirea de a situa și clarifica eforturile din spatele acestei bienale, precum și de a… citeşte »

La sfârşitul săptămânii trecute am stat de vorbă cu dl Ioan Stoica, unul dintre marii ciclişti ai echipei de aur a României. L-am rugat să împărtăşească cu noi câteva gânduri despre ciclism: beneficii, echipă, pregătire, echipament necesar, „sfaturi de călătorie”. Îi face mare plăcere să vorbească despre acest sport. Poţi vedea cât de mult îl iubeşte din pasiunea cu care îţi povesteşte, din acurateţea cu care îşi aminteşte provocările, greutăţile şi frumuseţile ciclismului pe care l-a practicat, promovat şi predat acum o jumătate de secol. citeşte »

Pentru noi, Via Maria Theresia este o investiţie în natură, în istorie, în voluntariat, în sănătatea pe care doar mişcarea în aer liber ţi-o poate da, dar mai presus de toate, este o investiţie în viitor. Redescoperind natura şi farmecul unei poteci de demult, învăţând istoria şi poveştile locului, promovând sportul şi mişcarea, contribuim la… citeşte »

Ioana este unul dintre cei cinci copii ai unei familii sărace, din Vizurești, Dâmbovița, pe care am ajutat-o să își renoveze casa. Face parte dintre cele 4.000 de familii pe care le-am ajutat până acum să aibă un loc decent în care să trăiască. Pentru că aceasta este viziunea pe care Habitat for Humanity o are, o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiscă decent, o lume în care părinții pot să le asigure copiilor lor un loc mai bun în care să crească, să învețe și să viseze la viitor.

citeşte »