Ştiri

ARC și RAF încurajează ONG-urile să atragă donatori recurenți

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) va acorda anul acesta granturi în valoare totalã de 32.000 $ organizațiilor neguvernamentale care atrag și pãstreazã donatori recurenți prin mecanismul Direct Debit. Granturile sunt acordate cu finanțarea Romanian-American Foundation (RAF).

Astfel, organizațiile neguvernamentale care vor convinge persoane fizice sã le doneze bani lunar, prin mecanismul Debit Direct, vor fi recompensate cu 10$ pentru fiecare nou donator validat de bancã, în limita a maxim 500 de donatori.

„Pentru cã atragerea de donatori recurenți presupune un efort mare de resurse umane, ARC și RAF au decis sã ajute organizațiile curajoase și sã preia o parte din presiunea financiarã a unei campanii de recrutare de donatori”, spune Camelia Mateș, coordonator al programului de mecanisme de donație al ARC. „Donațiile lunã de lunã de la mulți oameni ajutã organizațiile și pe beneficiarii acestora pe termen lung, contribuind astfel la stabilitatea organizației.”

Granturile vor fi acordate pe principiul „primul venit, primul servit”. Limita maximã a grantului este de 5000$, suma alocatã pentru maxim 500 de donatori noi/organizație, în urmatoarele condiții:

• organizația are Contract de Mandat valabil cu ARC pentru realizarea de campanii de donații prin debit direct; daca nu are în prezent, poate sã încheie unul;
• donatorii pentru care se acordã plata sã fie autorizați de bancã în perioada 15 februarie 2014-31 decembrie 2014;
• rata de reziliere la trei luni este mai micã de 10%, pe tot parcursul acordãrii grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;
• rata de eroare la platã la trei luni este de sub 30%, pe tot parcursul acordãrii grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;
• organizația are un plan actualizat de achiziție a donatorilor individuali pentru anul 2014;
• organizația are un plan actualizat de comunicare cu donatorii prin debit direct pentru anul 2014;
• organizația nu beneficiaza, în paralel, de alte granturi de la Romanian-American Foundation sau de la Asociația pentru Relații Comunitare pentru achiziția de donatori individuali prin debit direct;
• organizația cere acordarea grantului conform cererii pe care o găsiți aici.

.Plãțile se vor face lunar, pentru cel puțin 50 de donatori noi, autorizați de banca, cu condiția ca organizația sã aibã în total cel puțin 100 de donatori prin debit direct, autorizați de bancã.

ARC va considera campaniile începute doar dupã semnarea contractelor cu organizațiile care vor sã beneficieze de finanțare. Cererile pentru granturi se pot trimite cãtre ARC, la adresa de e-mail camelia@arcromania.ro, în perioada 15 februarie – 15 septembrie 2014.

Fiind acordate pe principiul „primul venit, primul servit”, ARC nu garanteaza existența fondurilor pentru granturi pânã la finalul anului 2014.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *