Ştiri

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt aduce concerte sociale și educative gratuite la Sibiu

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt ajută liceenii sibieni să descopere frumusețea muzicii clasice și dăruiește bucurie celor aflați în dificultate.

Cu ocazia Festivalului, Fundația Română pentru Excelență în Muzică (FREM) oferă comunității sibiene două proiecte de implicare socială, în perioada 21-23 mai.

‘Caravana Muzicală’ — membrii tinerei echipe artistice a Fundației vor aduce muzică și un zâmbet rezidenților azilelor de bătrâni, spitalelor și centrelor de plasament. Caravana Muzicală reflectă preocuparea Fundației de a integra muzica clasică în programele educative și sociale dedicate categoriilor defavorizate și este un proiect pe care Fundatia intenționează să îl dezvolte într-o platformă largă de muzicoterapie și manifestări culturale pentru oameni aflați în situații dificile.

Prin seria de concerte ‘Tineri pentru tineri’, evenimente muzicale susținute în școli și licee, artiștii Radu Greluș (clarinet) și Simina Croitoru (vioară), membri ai orchestrei Mozart Kammerphilharmonie ajută liceenii să descopere clasicii muzicii universale, promovând astfel educația și cultura muzicală. Concertele sunt programate în zilele de 21, 22, și 23 mai.

Ne-am implicat în acest proiect, deoarece Scoala Postliceala Sanitară Hygeia urmărește modelarea personalității elevilor nu doar pe plan profesional ci și socio-cultural. Fundația Siebenbürgen Hilfe a fost creată pentru a forma persoane calificate să-i îngrijească pe cei cu nevoi speciale, bolnavi sau persoane defavorizate social — de aceea proiectul ‘Caravana Muzicală’ oferă elevilor școlii o nouă oportunitate de a desăvârși misiunea Fundației, spune Gabriela Bădănac, directorul Școlii Postliceale Sanitare Hygeia.

Prin această inițiativă de implicare socială a muzicienilor, FREM, în colaborare cu Școala Hygeia și Fundația Siebenbürgen Hilfe Sibiu, încurajeazăimplicarea artiștilor în proiecte educative și sociale, din convingerea că arta trebuie să contribuie în mod relevant la societatea contemporană.

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt este organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, este cofinanțat de către Primăria Municipiului Sibiu, de Administrația Fondului Cultural Național și are ca sponsor principal Raiffeisen Bank Romania.

Parteneri media principali: Radio România Muzical; Radio România Cultural; Magic FM; Zile și Nopți; Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri media: Tribuna; Sibiu 100%; Turnul Sfatului; Sibiul.ro; Ora de Sibiu; Mesagerul; Hermannstadler Zeitung; Cemerita.ro; Vinsieu.ro; Inoras.ro; Sibiunews.ro; Profilcultural.ro; Orașul meu; și Artline.ro.

Parteneri: Siebenbürgen Hilfe; Școala Hygeia; Muzeul Brukenthal; Ibis Sibiu; Propuls; CINNMA; If Magic; Weltkultur; Romania Travel Plus; Jidvei; și Hilton.

Acesul publicului la concerte este liber, în limita locurilor disponibile. Au prioritate deținătorii de invitații. Detalii aici: http://www.frem.ro/ro/sustine-fundatia/donatii/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *