Ştiri

Final de sezon I’Velo 2014

“I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2014, incepand cu 30 noiembrie.

Multumirile merg catre cele aproape 180.000 de mii de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2014, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile organizate in cadrul proiectului demonstreaza interesul lor de a se reuni intr-o adevarata comunitate a biciclistilor.

 Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank. 

 Dupa cinci ani de I’Velo, ne bucuram sa constatam ca tot mai multe persoane au inceput sa foloseasca bicicleta ca mod alternativ de transport si sa constientizeze ca este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator si de orasul in care traiesc. Le multumim celor aproape 180.000 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In cursul anului 2014, in centrele I’Velo din Bucuresti s-au inregistrat peste 128.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrul de la Aviatorilor – Herastrau, Piata Charles de Gaulle, in 247 de zile de functionare, aproape 58.000 de mii de bucuresteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Localizat tot in Parcul Herasatru, centrul de la Arcul de Triumf a inregistrat 18.500 de inchirieri in 212 de zile de functionare, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Sincai, in 247 de zile, aproape 52.000 de bucuresteni s-au relaxat folosind bicicletele I’Velo.

La nivel national, centrele I’Velo sunt prezente in 7 orase: Constanta, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi, Alba Iulia si Oradea. In cele 199 de zile de functionare, aproape 20.000 de constanteni si turisti au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. La Iasi, in 185 de zile de functionare, aproape 7.000 de ieseni au pedalat cu bicicletele I’Velo, iar in Brasov, centrul I’Velo din Piata Sfatului a scos la plimbare cu bicicleta 3.000 de brasoveni.

In Alba Iulia, in 192 de zile de functionare, s-au inregistrat 7.000 de inchirieri, iar in Sibiu 4.500 de sibieni au inchiriat bicicletele galbene. De asemenea, aproape 4.000 de timisoreni au ales bicicletele I’Velo pentru plimbari prin oras, iar in Oradea, in doar 100 de zile de functionare, aproape 4.500 de oradeni au pedalat cu bicicletele I’Velo. 

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.Tarifele de inchiriere au fost: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

Despre I’Velo:

In sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ au putea fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia – Piata Unirii si Oradea, in parcul 1 Decembrie.

De asemenea, “I’Velo” a oferit in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesand site-ul www.ivelo.ro.

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

In cei 5 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproape 1.000.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1500 de tone. Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. 

Pentru informatii suplimentare: Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION, tel. 0728.051.780, Email: geanina.matei@greenrevolution

Mai multe detalii pe: www.ivelo.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *