Ştiri

Raiffeisen Bank si ARC ofera cate 42.500 lei pentru infiintarea a trei fundatii comunitare

Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC), cu sustinerea Raiffeisen Bank, ofera cate 42.500 lei pentru infiintarea a trei fundatii comunitare, pentru ca orasele sa devina locuri mai bune pentru locuitorii lor. Fundatiile comunitare incurajeaza generozitatea, solidaritatea si activismul local prin faptul ca le dau oamenilor sansa sa se implice in rezolvarea problemelor care ii afecteaza. Pentru ca acest model, care exista deja in 12 orase, sa se extinda si sa imbunatateasca vietile mai multor oameni, ARC ajuta financiar si tehnic localnicii interesati sa puna bazele unei astfel de fundatii. Comunitatile care demonstreaza ca isi doresc si pot sa infiinteze o astfel de fundatie vor primi consultanta pentru a incepe activitatile. Primele trei care fac pasi in directia infiintarii fundatiei si strang jumatate din patrimoniul necesar primesc de la program cealalta jumatate, in valoare de 42.500 de lei.

Sunt asteptate cu prioritate initiative din Arad, Brasov, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Hunedoara, Pitesti, Suceava, Timisoara, insa sunt avute in vedere si initiative si din alte zone care nu sunt momentan acoperite de fundatii.

„Dezvoltarea capacitatii individuale de a raspunde propriilor nevoi este esentiala pentru cresterea bunastarii. Fundatiile comunitare sunt un instrument prin care reprezentanti ai comunitatilor locale inteleg ca sunt cei mai potriviti sa decida de ce au nevoie si aleg sa contribuie direct pentru a raspunde acestor nevoi, antrenand si alti cetateni in acest demers. Prin contributia la infiintarea a trei noi fundatii comunitare dorim sa promovam un model de cetatenie activa si sa contribuim la dezvoltarea unei societati competente, implicate si responsabile”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Cei interesati trebuie sa trimita o scrisoare de intentie in care sa arate ca doresc sa infiinteze o astfel de fundatie si ca in comunitatea lor este nevoie de o fundatie comunitara. De asemenea, doritorii trebuie sa identifice donatorii si partenerii importanti posibili, dar si problemele cele mai stringente ale comunitatii.

Scrisorile de intentie pot fi depuse pana pe 20 martie 2014, inclusiv, la adresa contact@fundatiicomunitare.ro.

Din 2008 pana in 2013, programul de fundatii comunitare al ARC ajutat la infiintarea a 12 fundatii care deservesc 35% din totalul populatiei Romaniei. Cele 12 fundatii au acordat granturi in valoare de aproape 4 milioane lei, din care peste 1,5 milioane au fost acordate in 2013. Principalul domeniu finantat a fost educatia, cu 737.000 lei, urmat de dezvoltare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *