Ştiri

Studiu de caz: Activitati practice despre bani si economisire pentru elevii din ciclul primar

Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania au invatat, incepand din 2012, peste 3.500 de elevi din clasele primare despre economisire si despre bani prin intermediul a doua programe educationale interactive desfasurate la clasa de catre 135 de invatatori: “Noi insine” si “Familia mea”.

Nevoia de educatie financiara timpurie a devenit evidenta in ultimii ani intr-un context economic international marcat de o intelegere redusa a serviciilor financiare. La nivel european, directivele Comisiei Europene recomanda introducerea educatiei financiare in scoli de la cele mai mici niveluri, pentru a educa si responsabiliza viitorii consumatori.

Din 2013, ca raspuns la aceste recomandari, Ministerul Educatiei Nationale a introdus si aprobat programa pentru disciplina optionala  “Educatie financiara” pentru invatamantul primar. Dar dincolo de importanta evidenta a intelegerii conceptelor financiare de baza, formarea abilitatilor de planificare si economisire in randul tinerilor este un obiectiv esential pentru dezvoltarea responsabilitatii si a independentei lor financiare.

Intregul studiu de caz poate fi citit mai jos.

Studiu de Caz_Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *