Strategie

Felul in care abordam responsabilitatea corporativa reflecta obiectivul nostru strategic de a fi lideri in guvernanta corporativa, managementul riscului si activitate financiara sustenabila. Responsabilitatea Raiffeisen Bank fata de grupurile cointeresate (stakeholders) cuprinde consolidarea pe termen lung a activitatii noastre financiare printr-o guvernare corporativa corecta, solida si transparenta si printr-o cultura de etica in afaceri sustinuta de codul nostru de conduită si de valorile noastre.

Ne propunem sa consolidam cultura organizationala in domeniul dezvoltarii sustenabile si sa integram modele de masurare si raportare a performantelor non financiare de-a lungul intregii organizatii astfel incat sa:

– crestem nivelul de constientizare la nivelul organizatiei cu privire la faptul ca dezvoltarea de proiecte de responsabilitate corporativa si raportarea pe zona de activitate non-financiara devin estentiale pentru pastrarea reputatiei organizatiei si pentru consolidarea pozitiei pe piata;

– adaugam valoare activitatii noastre financiare prin monitorizarea si managemntul principalelor riscuri de business, contribuind la pastrarea increderii intre grupurile cointeresare, prin alinierea obiectivelor de responsabilitate corporativa cu cele de business, prin propunerea de proiecte de cause related marketing, prin consolidarea imaginii de brand a RBRO;

– sa ne supunem reglementarilor legale nationale si internationale aplicabile sectorului financiar-bancar;

– sa contribuim la dezvoltarea de politici publice, coduri de buna practica etc. prin luarea de pozitie la nivelul organizatiilor ce reglementeaza industria financiar-bancara.

Aceste obiective sunt tratate in mod specific pe fiecare tip de grup cointeresat, in conformitate cu valorile si de Codul de conduita ale Raiffeisen Bank. Infrastructura care sta la baza implementarii acestor obiective este alcatuita din directorat, directori executivi, politicile de guvernanta corportiva, politicile de risc si de conformitate, politica de sponsorizare si politicile de resurse umane. Pe aceste baze se dezvolta politicile de responsabilitate fata de clienti, fata de partenerii si furnizorii nostri, fata de comunitatile in care suntem prezenti.

Raiffeisen Bank investeste in comunitate pe cinci directii strategice:

– arta si cultura romaneasca;

– educatie generala si financiara;

– mediu;

– sport de masa, ca stil de viata sanatos;

– social/sanatate.

Rapoartele privind activitatea de responsabilitate corporativa se gasesc aici.